Skøjte og Sportsforening klarede sig flot i nyt FunSkate-løb

SÆBY: I weekenden besøgte 15 piger fra Skøjte og Sportsforening Nord i Aarhus begynderkonkurrencen FunSkate.

Første løber var Chilie Vejrup Terp der viste sit program kl. 9:30. Selvom det ikke var første gang hun skulle løbe et program, var hun en smule nervøs. Trods nerver løb hun rigtig flot og huskede sin nye afslutning, der blev ændret dagen før. Ved præmieoverrækkelsen om aftenen fik hun en førsteplads og dermed en guldmedalje om halsen for sit flotte thailands-inspirerede program.

Næste løber var Donna Sørensen som debutant i programdelen. Hun løb et flot program, og kunne samtidig fejre sin 12-års fødselsdag på dagen. Selvom det var første gang hun stillede op med et program, klarede hun sig godt. Inden hun fik sin sølvmedalje om halsen, blev der sunget fødselsdagssang for hende, så det var en meget glad og stolt Donna, som steg ned fra sejrsskamlen.

Sidste program-løber om formiddagen var Camilla Langagergaard. Hun er en af de mere rutinerede løbere, hvilket kom til udtryk under programmet, da der var masser af fart, svære elementer og store smil. Hun sikrede sig en andenplads og kunne igen tilføje en sølvmedalje til sin store samling af medaljer.

Om eftermiddagen viste Freja Borsje Vittrup og Maria Langagergaard deres program. Begge er rykket op i en sværere kategori og skulle dermed ændre og tilføje en del i deres program, der skulle forlænges med 30 sekunder. Det lyder måske ikke af meget, men der kan sættes mange ekstra, krævende elementer ind. Begge piger klarede sig godt, men det blev ikke til en medalje for Freja i programdelen. Maria Langagergaard fik til gengæld en andenplads.

I elementdelen i første kategori - FunBubbles - havde SSFN otte deltagere. I gruppen for de yngste var Maria Maran, og i næste gruppe Melissa Maran. I gruppen af lidt ældre FunBubbles var Cecilie Dronninglund, Christina Larsson, Emma Sørensen, Louise Nielsen, Silke Skrubbeltrang og Ursula Nielsen. Flere stillede op for første gang til konkurrencen, mens også flere havde deltaget ved nogle af de forskellige FunSkate konkurrencer.

Ud af de otte klarede fire af dem sig videre til finalen, og Silke Skrubbeltrang fik en flot guldmedalje og Cecilie Dronninglund en flot sølvmedalje.

I FunFlakes løb Silke Hundevad og Anne Louise Langagergaard. Begge er rutinerede FunSkate-konkurrencedeltagere, men var rykket op i en ny kategori. De grund klarede det flot og kom de begge i finalen. I sin gruppe fik Silke Hundevad bronze, mens Anne Louise Langagergaard fik guldmedalje. I FunCubes er det også tilladt at stille op med eget program, og Camilla Langagergaard, Chilie Vejrum Terp og Donna Sørensen deltog. Og i FunCrystal er seks elementer, hvor de andre kun har fem. Disse har stor fokus på DSUs mærkeprøve-elementer, der skal bestås for at blive konkurrence- eller mesterskabsløber. Det var første gang Freja Borsje Vittrup og Maria Langagergaard stillede op i denne.

Til hver FunSkate er der samtidig klubkonkurrence om, hvilken klub der får flest point. Blandt de ni skøjteklubber i Jyllandssiden ligger SSFN på tredjepladsen, kun overgået af Aalborg Skøjteklub og Silkeborg, mens Vojens har fjerdepladsen, Aarhus femtepladsen og Odense på sjettepladsen. I Jylland og på Fyn repræsenteres ni foreninger.

Om godt tre uger skal flere af pigerne deltage i den store FunSkate-finale som finder sted i Odense, samt øve til SSPN’s forårsshow 31. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...