For første gang lægger Sæbys gamle bydel rammer til et by-orienteringsløb

SÆBY: Orienteringsklubben Vendelboerne har valgt at lægge en afdeling af Dansk Sprint Cup 2019 til Sæby med start op mål ved Sæby Søbad.

Mandag 15. juli fra klokken 11.00 vil cirka 100 løbere skulle finde idealruten mellem de udlagte poster.

Stævneleder Kjeld Arildsen oplyser, at banerne er mellem 2 og 3,5 kilometer, alt afhængig af aldersgruppe.

Han forventer, at vinderne vil kunne tilbagelægge banen gennem byens stræder, parker, havn og klitter på omkring 15 – 20 minutter.

Når konkurrence- orienteringsløberne er skudt af sted, bliver der mulighed for byens borgere og turister for at prøve kræfter med orienteringssporten.

Mellem klokken 12.00 og 13.00 inviterer klubben børn og voksne til at møde op og deltage i et turistklasseløb på mellem 2 og 3 kilometer med start og mål på p-pladsen mellem strandpromenaden og Sæby Søbads restaurant.

Kjeld Arildsen oplyser, at alle deltagerne bliver sendt af sted som en rigtig orienteringsløber, og man bestemmer selv tempoet. Der kan løbes alene, sammen med venner, eller hele familien kan følges ad i jagten efter poster i Sæby by, havn og klitter.

Orienteringsklubbens medlemmer hjælper alle med at komme godt fra start, ved at få vendt kortet rigtigt og med at finde den første post. Herefter skal deltagerne selv finde vej til rutens poster inden mål ved Sæby Søbad. Undervejs skal deltagerne registrere posterne med en elektronisk tidstagningsbrik, som du afleverer i mål.

Der vil være fine præmier til børneløberne.

Deltagerprisen i turistklassen udgør 50 kroner og forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...