Nu har danske elbilister mulighed for at oplade bilen hjemme i garagen med grøn strøm via en hjemmeladeboks, som lanceres af energiselskabet OK

KOMMUNEN: I takt med at flere elbiler rammer de danske veje, skal infrastrukturen til opladning udbygges, og det andelsejede energiselskab OK er klar til at levere de løsninger, som danskerne i fremtiden har brug for til at holde elbilerne kørende.

Her spiller specielt muligheden for at lade op hjemme en vigtig rolle.

Hos OK forventer man nemlig, at størstedelen af opladningerne af elbiler og plug-in hybrider kommer til at foregå hjemme hos bilisterne selv, og derfor er man klar til at rykke med hjem i garagen.

- Når danskerne skal oplade elbilen, kommer det ikke kun til at ske på en tankstation, som man kender fra i dag, men flere forskellige steder. Det stiller en række nye krav til os, som leverer energi til kørsel.

- Vi forventer først og fremmest, at danskerne kommer til at oplade bilen hjemme, og vi vil gerne levere de løsninger, de har brug for, siger Thor Folmann Krarup, produktchef for e-mobilitet i OK.

I første omgang kan løsningen, som har fået navnet ”OK Ladepakke”, bestilles direkte hos OK, og samtidig bliver den tilgængelig hos Hyundai-forhandlere i Nic. Christiansen Gruppen, som er en af landets største bilimportører.

- Som en af de førende leverandører indenfor elbiler og plug-in hybrider i Danmark ser vi et behov for et varieret udbud af ladeløsninger til privatbilister. Her ser vi produktet fra OK som et interessant tilbud til vores kunder alt efter deres kørselsbehov i dagligdagen, siger Kenneth Vestergaard, Commercial Director i Nic. Christiansen Gruppen.

Både OK og Nic. Christiansen Gruppen lægger særlig vægt på, er, at det skal være så nemt som muligt at komme i gang med at lade i hjemmet for elbilister.

- Vi ser bilforhandlerne som en stærk partner til at levere enkel og gennemskuelig opladning til private elbilister.

- Nic. Christiansen Gruppen en af de største importører herhjemme, og vi ser det som en stor fordel, at vi sammen kan komme bredt ud med en fleksibel løsning, som passer til den enkelte elbilists kørselsbehov, siger Thor Folmann Krarup.

Hjemmeladeboksen er OK’s første på markedet, og kunderne kan med OK Ladepakke tilvælge grøn strøm til bil og bolig, som blandt andet kommer fra danske vindmøller.

- Det er en samlet ladepakke, man som forbruger får med hjem, hvor vi har lagt vægt på muligheden for at koble det sammen med et grønt strømprodukt.

- Løsningen er samtidig fleksibel, da kunderne kun bliver afregnet for det faktiske strømforbrug. Samtidig kan med fordel lade på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst, siger Thor Folmann Krarup.

I fremtiden forventer OK, at elbilisterne kommer til at oplade flere steder, end man kender det i dag. Ud over løsninger til opladning i hjemmet arbejder selskabet på løsninger, som passer til blandt andet arbejdspladser, indkøbscentre og tankstationer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...