Tvis Køkkener i Sæby kommer med råd til indretning af køkkener i ældre ejendomme.

SÆBY: Fredede bygninger, bevaringsværdige ejendomme og huse, der bare er gamle, inviterer inden for til sjæl og charme. Til gengæld stiller de også særlige krav til indretningen og ikke mindst til et nyt køkken.

Er du ejer af et ældre hus, og skal i gang med at renovere det, er der flere ting, du skal overveje en ekstra gang, før du bestiller et nyt køkken.

Hos Tvis Køkkener i Sæby har indretningskonsulenterne stor erfaring med at indrette køkkener i gamle huse – både bevaringsværdige, historiske ejendomme med flere hundrede år på bagen, ældre patriciervillaer eller byhuse.

Ofte kræver det en mindre ombygning at skabe et velfungerende køkken med plads til et moderne familieliv, men når du skal vælge det fremtidige køkken, er der også særlige hensyn, som skal tages.

Lotte Kristiansen fra Tvis Køkkener i Sæby giver her sine tre bedste tips til, hvordan du bevarer huset sjæl og stil:

Vær tro mod husets stil, indretning og udseende.

En gammel bygning har en historie, og den skal du have respekt for, når du vælger køkkenstilen. Naturligvis kan du godt slippe afsted med at indrette et moderne køkken, men ønsker du at forstærke stemningen, kan et klassisk rammekøkken som Frame-serien nemt tilpasses til både sprossede vinduer, fyldningsdøre og stuk.

Vælg farven og bordpladen med omhu.

I ældre bygninger betyder farve og materialer meget, hvis du vil ramme husets originale stil og stemning. Gå gerne på research i gamle magasiner, blade og de originale tegninger af huset for at få inspiration. En lys sand, en mørk mocca eller Madam Blå er nogle af de farver, som kan speciallaves, så de matcher huset og dets historie. Bordplader i massivtræ eller sten som marmor understreger det nostalgiske køkkenudtryk.

Sørg for at udnytte kroge og skæve vægge til ekstra hylder eller skabe.

Gamle køkkenrum skal ofte sammenlægges med tilstødende fadebure eller værelser for at få en størrelse, som matcher den moderne families behov for funktionalitet og hygge. Skæve vægge, skjulte rør og kroge giver udfordringer til de modulopbyggede køkkener. Tvis Køkkeners brede sortiment gør det muligt at skræddersy køkkenet, så hver eneste centimeter udnyttes til reoler og hylder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...