Frederikshavn hjælper udsatte børn til en aktiv fritid

SÆBY: En aktiv fritid er en vigtig del af trivslen for alle børn. Men i nogle familier er økonomien så stram, at det er nødvendigt at skære ned på børnenes fritidsaktiviteter eller at prioritere dem helt væk.

Det går hårdt ud over børnenes trivsel og sundhed og deres mulighed for at være en del af et positivt fællesskab med f.eks. sport, spejder, musik eller teater som omdrejningspunkt.

Nu vil en ny forening, BROEN Frederikshavn, være med til at bygge bro til et aktivt fritidsliv for udsatte børn og unge i hele kommunen. Bag foreningen står en gruppe engagerede personer fra lokalområdet.

Initiativtager Dorthe Houmann fortæller om formålet med BROEN:

- Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab. Og her har vores idræts- og fritidsforeninger et fantastisk tilbud om gode fællesskaber for både børn og voksne. BROEN er en frivillig forening, der giver økonomisk støtte til udsatte børn og unges fritidsaktiviteter. Støtten går til kontingent og udstyr, og den har stor betydning for børnene, fordi den giver dem mulighed for at være en del af fællesskabet på lige fod med andre børn og voksne rollemodeller - også efter skoletid. Vi bygger med andre ord en bro for de børn, der ikke har muligheden for i sin egen familie at gå til noget i fritiden.

Der holdes stiftende generalforsamling for BROEN Frederikshavn tirsdag den 30. oktober kl. 19.30 i Sundhedscenter Skagen, Hans Baghs Vej 23, 9990 Skagen.

Alle med interesse er velkomne til at deltage og høre nærmere om foreningen.

BROEN Frederikshavn vil arbejde tæt sammen med fagpersoner i hele Frederikshavn Kommune såsom lærere, pædagoger, sagsbehandlere, familierådgivere og andre med et godt kendskab til børn i udsatte familier.

Desuden vil BROEN samarbejde med de eksisterende lokale foreninger og klubber inden for idræts- og fritidsområdet, hvor børnene kan blive en del af klubbens fællesskab.

BROEN Frederikshavn bliver en del af BROEN Danmark. Der findes i forvejen 29 lokalforeninger af BROEN rundt i landet, som alle er organiseret som en del af BROEN Danmark.

I 2017 hjalp BROENs lokalforeninger ca. 4.800 udsatte børn og unge til en aktiv fritid. BROEN startede på privat initiativ af Hans Søgaard i Horsens i 2002.

BROEN er afhængig af både private og offentlige bidrag for at kunne hjælpe udsatte børn til en aktiv fritid.

Find mere om BROEN Frederikshavn: www.broen-frederikshavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...