Flere hænder til daginstitutionerne i Frederikshavn i 2019

SÆBY: Daginstitutionerne i Frederikshavn Kommune får i år tilført ekstra 5,29 mio. kroner.

Pengene skal bruges på flere hænder, og derfor slår Kommunen snart de første helt nye stillinger op

Når lille Victor eller Sofia fremover skal have hjælp med flyverdragten, puslespillet eller toiletbesøget, så står flere voksne klar til at træde til. Frederikshavn Kommunes budget for 2019 inkluderer ekstra 5,29 mio. kroner til at øge normeringen i institutionerne for børn i alderen nul til seks år. Kommunen slår de første ledige stillinger op i uge syv.

- Det er dejligt, at vi har afsat penge til mere personale i vores daginstitutioner. De ansatte i institutionerne gør allerede et fantastisk stykke arbejde med at skabe gode rammer for udviklingen af vores børn, og nu kan den indsats blive endnu bedre, siger Anders Brandt Sørensen, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

De ekstra millioner fordeles på baggrund af børnetallene til kommunens institutioner. De er fra starten øremærkede til at øge normeringen og fastholde medarbejdere, der ellers ville være blevet opsagt på grund af faldende børnetal.

- De ekstra midler kommer til at gøre en forskel, så det eksempelvis bliver lettere for personalet at lave en udflugt eller give ekstra opmærksomhed til et sårbart barn, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen.

De ekstra penge er afsat i budgetåret 2019 og igen hvert år i overslagsårene 2020-2022. Tiden fra 1. januar til i dag er brugt på at afklare forholdene for eksisterende ansatte. Imens har vikarer øget normeringen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...