Tirsdag den 19. maj klokken 12.00 åbner Restaurant Hjørnet i Købmandsgaarden, på hjørnet af Søndergade og Pindborggade.

Dagen efter, at regeringen har givet tilladelse til at genåbne restauranter og værtshuse, der har været lukket som følge af corona pandemien, glæder de nye ejere sig til at åbne dørene til den tidligere café og brasserie - nu som restaurant.

Halvdelen af værtsparret, Torben Pedersen, har stort set altid boet i Sæby og har i 22 år været indehaver af Torvekroen. Sammen med kæresten Anette Mejlkjær drev han sidste år restaurant Holger Danske i nærheden af Málaga, på den spanske solkyst.

Parrets samarbejde om driften af den lille frokostrestaurant i Spanien fungerede så godt, at de nu efter corona pausen er klar til, sammen, at tage udfordringen op med en ny start i Sæby.

Anette og Torben har brugt ventetiden under corona lukningen til at få alle aftaler på plads og få indrettet serveringslokalet med nye borde og stole samt kunst på væggene, ligesom køkkenet er blevet fuldt udstyret med nyt service og diverse køkkengrej.

Restauranten vil blive drevet efter samme kendte koncept og menukort som de praktiserede med succes i Spanien – god gedin hjemmelavet dansk mad, tilberedt af friske råvarer og serveret i en afslappet atmosfære.

Anette Mejlkjær, der får køkkenet som sit ansvarsområde, fortæller, at de typiske frokostanretninger kan være smørrebrød med sild, rødspættefilet, røget ål, roastbeef og lune retter med kalvelever, pariserbøf eller tatar.

- For at hakkekød kan nydes så saftigt og frisk som muligt, bliver kødet hakket på stedet, umiddelbart inden gæsten får retten serveret.

Frem til den 1. juli vil køkkenet være åbent hver tors-, fre- og lørdag fra klokken 17.00 til 21.00, hvor vi serverer mad à la carte og alle retter er lavet fra bunden. I sommermånederne vil restauranten være åben i ugens seks dage, kun mandag holdes lukket.

Hjørnet kan også udgøre rammerne til selskaber af en hver art, som fødselsdag, konfirmation, barnedåb, bryllup, firmafest og familiesammenkomster.

Restaurant Hjørnet har en central og synlig placering i Sæbys gamle bydel.

Serveringslokalet har plads til 32 spisende gæster i coronaafstand. Udendørs på terrassen ved indgangen og i den hyggelige brostenbelagte gård kan der dækkes op til et tilsvarende antal.

Tilfreds kunde

Jan Borup fra Sæby har fulgt forberedelserne til åbningen af Hjørnet. Han fortæller, at han i mange år har besøgt Restaurant Holger Danske og lærte sidste år Anette og Torben at kende under sine ophold i Spanien. Han har kun godt at sige om deres mad og deres gæstfrihed, som han altid har nydt i fulde drag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...