Kunstner-drevet, permanent udstillingssted med spændende planer

SÆBY: Midtbyens nyeste forretning - ”Efter et nyt minut” - er navngivet efter inspiration fra forfatteren Henrik Ibsens bog ”Et Dukkehjem”.

Det kunstnerdrevne, permanent udstillingssted, bibliotek og forlag i Vestergade 30, emmer allerede af kultur og aktiviteter på alle niveauer. Og bag stedet står det entusiastiske ægtepar Jeanette og Thomas Rafn.

Fredag 30. november havde de inviteret til Kunstbibliotek og Børnenes Kunstbibliotek - samt til den første i en samtalerække Kunst- og Sprogfilosofisk Salon.

- Første aktivitet om eftermiddagen var sløjfeklip og sodavandsprøjt - samtidig med, at forældre nød gløgg og småkager og lyttede til fremtidsplanerne for ”Efter et nyt minut”.

Om aftenen blev der budt på Krishnamurtis meditation, en form for meditation, der kan føres tilbage til antikken og er en slags fokuseret samtaleform, hvor tankemønstre og vanefølelser bliver udforsket i eftertænksomt fællesskab.

Under kyndig vejledning af filosof Jonas Sivesgaard blev deltagerne introduceret om Krishnamurti-dialog i praksis. Forinden var der blevet vist film med og om Krishnamurtis tanker og ideer.

Jeanette Rafn er M.F.A, fra Det kgl. danske Kunstakademi og Thomas Rafn - der er gammel Sæbydreng - er cand.mag. og har læst fotografi på Kent Institute of Art and Design. Men det er ikke kun akademisk viden, de har hovedet fulde af.

De lufter mange planer om nye initiativer, bl.a. er de i dialog om et samarbejde i forbindelse med en re-enactment (måde at formidle historie på) af en norsk retssag om, hvordan anklagemyndighed og anklagedes sprog afgør udfaldet af retssager med ”Orderud-sagen” som hovedeksempel. Sagen berygtet for sin grusomhed og et tredobbelt mord, der fandt sted i Norge 22. maj 1999.

Der undersøges også muligheder for forskellige samarbejder med Hjørring Grafiske Værksted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...