Henrik Gjøde Nielsen udnævnt til posten

FREDERIKSHAVN: Bestyrelsen for Nordjyllands Kystmuseum har udnævnt Henrik Gjøde Nielsen til direktør for Kystmuseet i en kombineret stilling som museumsdirektør og forskningschef.

Henrik Gjøde Nielsen har siden 1. januar 2018 været konstitueret direktør for Kystmuseet.

- Vi har udpeget ham, fordi han har den solide faglige og ledelsesmæssige erfaring, der er forudsætningen for et veldrevet museum. Han har også den offensive energi, der skal til for at drive museet frem i et stadigt mere komplekst landskab, der stiller flere og nye krav til museerne, fortæller Per Frank Hansen - formand for museets bestyrelse.

Kystmuseet har i 2018 arbejdet på en ny strategi i samarbejde med Erhvervsservice Nord. Gjøde Nielsens indsats i den daglige drift og hans engagement i udviklingen af museets forretningsstrategi har overbevist bestyrelsen om, at han er den rette mand på posten. Arbejdet med strategien er ikke færdigt, men et første resultat er ansættelsen af den nye direktør og forskningschef.

Henrik Gjøde Nielsen er ph.d. i historie, og han har siden 1. februar 2015 været museumsinspektør og souschef på Kystmuseet. Han har lang erfaring med museumsarbejde i forhold til drift, forskning og formidling. Forskningsmæssigt har Gjøde Nielsen et omfattende lokal-, kultur- og besættelseshistorisk forfatterskab bag sig.

- Det er med stor glæde og forventning jeg tiltræder jobbet. Det giver mig mulighed for både at stå i spidsen for gennemførelsen af museets nye, dynamiske strategi, og for den intensiverede forskningsindsats, den medfører. Jeg ser frem til, at vi på Kystmuseet sætter farten op og udstikker en ny kurs, i samarbejde med en dygtig bestyrelse og et engageret, professionelt personale, siger Henrik Gjøde Nielsen.

Kystmuseets bestyrelse er overbevist om, at Henrik Gjøde Nielsen er dén, der kan få de to kernefelter i museets drift til at spille sammen. Det kræver fokus på både faglighed og forretning for at udvikle et moderne museum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...