Vinteren har omtrent været influenza-fri, men nu stiger antallet af smittede brat

SÆBY: Influenzaen har holdt sig pænt i ro hele vinteren, men nu er influenza-barometrene hos Statens Serum Institut (SSI) for alvor begyndt at stige.

- Vi kan se en stigning i antallet af patienter, der får påvist influenza i Nordjylland. Det kan vi se, når vi kigger på vores vagtlægeovervågning, fortæller afdelingschef Tyra Grove Krause, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse på SSI.

Eksakte tests for influenza sker i Nordjylland på mikrobiologisk afdeling i Aalborg.

Her har man siden uge 40 analyseret 924 tests, hvoraf 767 var negative, mens 157 nordjyder har fået papir på deres influenza - selv om de givetvis hellere var fri.

Antallet af konstaterede influenzatilfælde er steget fra 8 i uge 3 over 20 i uge 4 til 62 i uge 5 i Nordjylland.

Men det er langtfra alle influenza-syge, der går til lægen.

- Selvfølgelig er der flere ude i samfundet, der har influenza. Det viser rapporteringerne fra vores korps af frivillige også, fortæller Tyra Grove Krause.

Det frivillige korps melder influenza-symptomer ind til Influmeter, hvor kurven vinteren igennem har ligget meget lavt.

Nu bevæger den sig skarpt opad med kurs mod det høje niveau.

- Det er ikke ualmindeligt, at influenza optræder sidst på vinteren, men heldigvis ser det ud til, at det ikke går helt så hårdt ud over de ældre som sidste år, siger Tyra Grove Krause.

- Spørgsmålet er, hvor voldsomt det bliver, og det er for tidligt at sige. Vi tænker, det er et virus, H1N1, der har været på spil i flere sæsoner, og samtidig ser det ud til, at vaccinen giver en god beskyttelse i år, så vi tror, der er mange i befolkningen, der allerede er immune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...