Anonyme Alkoholikere fortæller om deres metoder og Niels Christian Trab fortæller sin historie ud af misbruget

Dem, der ikke har et alkoholproblem, kender mest Anonyme Alkoholikere fra logoet med trekanten og de to A´er, eller fra amerikansk film og fjernsyn. Dem, der har været alkoholikere, har i AA mødt et fællesskab og en viljestyrke der holder dem fra flasken.

En af dem der har været turen igennem er Niels Christian Trab. Torsdag den 17. oktober vil han i Hånbækkirken fortælle om sit liv og sin vej ud af misbruget, takket være Anonyme Alkoholikere.

I AA er det alkoholikere der hjælper alkoholikere. En slags hjælp til selvhjælp. Fælles for medlemmerne er at de har stillet flasken på hylden. Nogle for nyligt, mens andre ikke har rørt alkohol i flere år.

De enkelte medlemmer giver gennem egne erfaringer inspiration til andre til at holde sig fra flasken. Kommer med tips og tricks til hvordan man bevarer ædrueligheden og selvrespekten når trangen til at drikke melder sig, og alle støtter hinanden i fortsat ædruelighed.

Udgangspunktet er, at alkoholikere har en fælles forståelse for hvorfor man vælger flasken frem for familien, og at de ikke er bange for, i trygge omgivelser, at tale fordomsfrit om de ting der andre steder i samfundet måske ville blive mødt med fordømmelse.

Hvordan AA´s program og fællesskab er opbygget vil også indgå i Trabs foredrag på torsdag. Arrangementet er et led i Hånbæk Café, så der vil være mulighed for at købe kaffe og te og fristende bagværk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...