Beslutningen kan være skelsættende for mange

KOMMUNEN: Mange vælger i øjeblikket at gøre alvor af planen om at udskifte det gamle plankeværk eller erstatte den halvgennemsigtige hæk med en mere frodig.

Det mærkes tydeligt hos landinspektørfirma, LE34, der har kontor i Skippergade.

De oplever, at husejerne er blevet mere grundige og vidende om, hvilke regler om skel og hegn, der er gældende, når en ny hæk skal plantes, eller hegnet skal skiftes.

– Vi oplever, at husejerne efterhånden er så oplyste, og de har kigget på hegnsloven, inden de ringer. De er bevidste om, hvor vigtigt det er at få afklaret skellets reelle placering. De har pillet den gamle hæk op og er klar til at plante en ny, men vil bare gerne gøre det rigtigt og tager derfor fat på en landinspektør, fortæller LE34’s Mette Bach Glitzky, der har været landinspektør siden 2005 og gennem årene fornemmet den stigende bevidsthed om skellets vigtighed.

Hvad er risikoen ved ikke at have styr på skellet?

Hvis du sætter et nyt hegn op eller bygger til uden at have styr på, hvor skellet til naboen går, risikerer du først og fremmest at sætte dit gode naboskab over styr.

Derudover risikerer du, at du ikke kan bygge til, som planlagt, eller at det koster dig ekstra penge, fordi du er nødt til at lave om midt i det hele og skal betale arkitekten eller andre rådgivere for at tilpasse projektet til den nye viden om skel.

– Der er ikke nogen garanti for, at den gamle hæk eller hegn rent faktisk stod i skellet. Desuden er det mere og mere normalt, at huskøbere, inden de skriver under, får en landinspektør til at vise skellets korrekte placering.

- Derfor er det ærgerligt, hvis du har brugt masser af penge på en flot ny hæk og flytter videre efter et par år, og det viser sig, at hækken skal rykkes op, fordi den ikke står i skel, forklarer landinspektør Mette Bach Glitzky.

– Desuden er der hele problematikken med hævd. Hvis hækken eller hegnet ikke er placeret i skel og har stået på denne placering i over 20 år, kan din nabo muligvis have vundet hævd over noget af din ejendom, tilføjer hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...