Hør historien om James Cook og Stillehavets udforskning

FREDERIKSHAVN: Morten Klyvø fra Lendum har dykket dybt ned i historien om James Cook og Stillehavets udforskning og det berømte mytteri på Bounty.

I årene 1760-1770 foretog kaptajn James Cook flere rejser for at udforske Stillehavet. Den primære opgave lød på at udforske og opsamle viden om fjerne egne, og at finde det formodede store kontinent mod syd. Kaptajn Cooks opdagelser førte imidlertid også til en ny ekspedition, som endte med at blive en berømt historie, der lever den dag i dag.

Aftenens foredrag er også historien bag det gode skib ”Bounty”, der stævnede ud i 1789 med kaptajn William Bligh på broen. Undervejs begik styrmand Fletcher Christian - sammen med en del af besætningen - mytteri.

Hør, hvad der videre skete med kaptajn Bligh og den loyale del af besætningen, som blev sat i en båd på åbent hav. Mytteristerne sejlede videre med ”Bounty”, og hvordan den videre færd gik, kan du også høre.

Klyvø har selv besøgt Pitcairn Island, der spiller en væsentlig rolle i historien, og han viser i løbet af aftenen filmklip fra sin rejse, der beskriver det lille, afsidesliggende samfund i dag.

Publikum kan se frem til en aften med masser af røverhistorier om det berømte mytteri, men også rigtig meget, der er historisk dokumenteret.

Lyt med torsdag den 17. januar kl. 19.30-21.30 på Frederikshavn Bibliotek om, hvad sømændene fandt derude i bag de fjerne horisonter, og hvad der blev af hovedpersonerne efter opgøret på det gode skib Bounty.

Billetterne på bibl.frederikshavn.dk under Det sker eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...