SÆBY: Sæby Modelflyveklubs 41 medlemmer glæder sig over, at de i år har fået en dansk mester.

Brian Andersen opnåede i helt suveræn stil at blive dansk mester i kategorien Imac fly ved at score flest point i fire konkurrencerunder i løbet af året.

Her opnåede han tre førstepladser og en tredjeplads.

Andersen har fløjet med modelfly siden 2006 og deltaget i konkurrencer i de seneste seks år og gjort det så godt, at han i fire år har været udtaget til landsholdet.

Både klubben og hele familien er også er interesseret i sporten og følger ham i konkurrencerne. Ja, helt bogstavelig talt står de bag ham. For mens Brian styrer maskinen, står hans kone lige bag ham og guider ham igennem hele flyveprogrammet.

I konkurrencerne gælder det ikke om at flyve hurtigt, men præcist. Piloten skal - med et håndholdte panel - fjernstyre maskinen gennem nogle på forhånd fastlagte figurer i et angivet område. Præstationen vurderes af et dommerpanel, der lægger vægt på præcision, støj (energiøkonomi) og stil.

I sommer blev Brian Andersen nummer 14 i det åbne italienske mesterskab, hvor der var piloter med fra hele verden, heraf flere professionelle, der typisk er ansat af flyproducenterne.

De næste store mål for Brian bliver det nordiske mesterskab i 2019 i Holstebro og i 2022 bliver der holdt verdensmesterskab i Europa, hvor han håber at kunne gøre sig gældende.

Imac-flyet er en nøjagtig kopi af et normalt eksisterende fly, men kun i 33 procent størrelse. Det vejer 14 kilo og foran sidder en 112 cc boxer benzinmotor som yder 11,5 hk ved 6.000 omdrejninger i minuttet og kan flyve op til 150 kilometer i timen.

I Danmark er der 3.600 medlemmer -fordelt på lidt over 100 klubber der dyrker modelflyvning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...