Prinsens Musikkorps dirigent, Peter Ettrup Larsen var glad for, at korpset for første gang i et halvt år fik lejlighed til at spille for rigtige mennesker. Og der var, trods truende skyer, mødt mange musikinteresserede op på Sæby Torv onsdag den 5. august.

Uanset om man er musikentusiast eller blot nyder at lytte til livemusik, så var det tydeligt for enhver, at Prinsens Musikkorps brassband bestående af 16 musikere til fulde beherskede de mange forskellige messinginstrumenter og slagtøj.

Sæby Handelsstandsforenings første egentlige koncert på torvet i år gav publikum en længe ventet musikoplevelse.

Prinsens Musikkorps består udelukkende af konservatorieuddannede fuldtidsmusikere, der behersker et stort og bredt repertoire. Publikum blev vidne til et varieret program med god marchmusik, musik af H. C. Lumbye, danske sange, samt instrumentale solister.

Dirigent Peter Ettrup Larsen præsenterede publikum for, hvilke egenskaber korpsets messinginstrumenter havde. Der blev således givet prøver med solister på tromboner, euphonium, tuba, bas, althorn, valdhorn, flygelhorn, trompet og kornetter.

Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og ikke mindst den danske befolkning når korpset i august rykker ud af øvelokalerne på Skive Kaserne og tager på turné rundt i landet.

Prinsens Musikkorps er ét af Forsvarets 3 musikkorps - de øvrige er Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og Slesvigske Musikkorps i Haderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...