Motorsportsfestivalen blev helt som ventet en motorsportsfest, hvor alle off-road entusiaster mødtes omkring konkurrencer og hygge i tre dage.

Det er 24. gang at FSAF - Frederikshavn Sæby Auto Sport arrangerede den populære festival og det var atter i år lykkedes dem at samle et stort og flot felt med 264 biler, der repræsenterer alle off-roadklasser. Også deltagernes alder spænder vidt, yngste deltager var bare 6 år og de ældste er over pensionsalderen.

Det er ikke kun konkurrencerne på banen det handler om til Motorsportsfestivalen. Allerede onsdag den 24. juli blev der budt på show med Paw Patrol, hvor to af de seje hunde var på besøg og hvor børn og andre fans hilste på dem og fik taget billeder og autografer efter showet.

Det var Chase og Marshall, der i det store telt underholdt cirka 100 børn og lige så mange forældre. Hundene er kendt fra DR’s Ramasjang, hvor især de 3-7-årige er trofaste fans. Chase er politihund og Marshall er brandhund, og sammen med drengen Ryder er der ingen grænser for, hvilke farlige situationer de kan klare.

Fredag aften var der musik og dans, hvor partybandet ”Petrols” var på blokvognen hele aftenen, og dagen blev festligt afsluttet med fyrværkerishow.

Lørdag aften var der samlet flere end 400 deltagere og gæster til en god middag og præmieoverrækkelse.

Allerede weekenden inden konkurrencerne, begyndte de første at indfinde sig på de grønne arealer omkring banen, der blev benyttet til camping og garager for bilerne. Under festivalsdagene var hver en kvadratmeter taget i brug.

På det sportslige plan bød weekenden på mange spændende heat og tætte afgørelser, hvor ikke alle undgik buler, før der kunne kåres en vinder i hver gruppe.

Der var flest deltagere i folkerace, hvor 128 stillede til start, cross kart havde 84 deltagere og 52 rallycrosserne kørte frem til startlinjen. Deltagerne kom fra hele landet samt Norge og Sverige.

Selv om arrangørerne havde gjort alt for, at sikkerheden skulle være i top, måtte de torsdag eftermiddag tilkalde ambulance til en kvindelig kører, der var impliceret i et sammenstød med to andre kørere. Skaden var heldigvis ikke større end at kvinden allerede samme aften kunne udskrives fra sygehuset i Aalborg.

Risikoen for dehydrering var ekstraordinær stor under de høje temperaturer på banen, hvilket en kører måtte erkende. Speaker Daniel Zefier appellerede da også gentagne gange til, at såvel kørere som tilskuere drak rigeligt med vand - ikke kun for at skylle støvet ned.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...