Nyd en udendørs hygge koncert og Tordenskioldsdagenes legendariske stegte tørrede jyder

KOMMUNEN: Hver torsdag aften ved Krudttårnet bydes der på en hyggelig koncert med Morten Nordheim og Jan Michael Madsen, samt gæstemusiker Kevin Lees.

Med historier og sange som er inspireret af den unge søhelt Tordenskiolds liv, kommer publikum med på et togt til begyndelsen af 1700-tallet.

Koncerten tager for alvor sin begyndelse i 1704, da drengen Peter Wessel på bare 14 år, stikker af hjemmefra i Trondheim, Norge, og ankommer som blind passager med kongens orlogsskibe i Fladstrand (i dag Frederikshavn).

Hans første skridt på en dansk strand, bliver begyndelsen på en yderst bemærkelsesværdig karriere som sømand, og senere officer i den dansk-norske flåde.

- Vi synes at hans historie er vigtig at fortælle stadigvæk i dag, fordi den både bringer os tæt på betydningen af det hav der forbinder de skandinaviske byer sammen, men også fordi historien om Peter Wessel Tordenskiold, er historien om en ung dreng der har svært ved at begå sig i et stillesiddende skolemiljø, og i stedet tager sin skæbne i egen hånd og ender med at blive kendt i hele Europa, fortæller Jan Michael Madsen.

På rekordtid avancerer Peter nemlig i den dansk-norske flåde, og i en alder af kun 26 år gammel, adles han til viceadmiral.

- Historien om Tordenskiold er uforgængelig. Det er jo på mange måder historien om “superhelten”, der lever stærkt og dør ung. Tordenskiold har sine skyggesider, men med hans uovertrufne talent, for både sømandsskab, strategi og taktik, disrupter han fuldstændigt de vante gange i det danske søforsvar. Det berømteste citat af Tordenskiold er ordene: Hva Dælen Nøler I Efter! - Tordenskiold er handlingens mand, siger Jan Michael Madsen

Madsen og Nordheim - Letter Anker, er en afslappet koncert med humor og uden højtidlighed og mon ikke der falder et par anekdoter fra 20 års Tordenskioldsdage af til publikum, som kan sidde og nyde det mægtige Krudttårn og en bid mad til oplevelsen.

Koncerten spilles hver torsdag aften kl. 20 hele sommeren og fortællingerne mellem sangene, er i form og fremføring inspireret af svenske Stefan Andersson, som Madsen og Nordheim har optrådt sammen med flere gange i Gøteborg.

Gøteborg fylder 400 år i 2021, og Madsen & Nordheim, vil formentligt kunne opleves på scenen derovre næste år, med sange og historier, som kan binde folk i Bohuslän nærmere til os på den nordjyske østkyst sammen.

Koncerten er for hele familien og der er gratis adgang til Krudttårnspladsen fra kl. 19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...