SÆBY: Karotte-grosseren elsker at tale politik med eller rettere til alle, der gider høre på ham.

Han er ivrig og kan næsten ikke holde op. Han taler sig varm og får et alvorligt udtryk i øjnene. Det hér er alvor. Det gælder livet. Han er glødende tilhænger af et nationalt højreparti og temmelig påvirket af den kendte retorik, han hører, når han om aftenen sidder og ser tv, mens han venter på den rige enke, der aldrig kommer. Meningerne, som han forstår dem, og retorikken har han med stor energi gjort til sine egne.

Karottegrosseren fik sit tilnavn for mange år siden, hvor han var meget foretagsom. Det var kommet ham for øre, at køkkenerne på hoteller og restauranter i den grad var i bekneb for karotter til den finere madlavning, altså små, runde gulerødder på størrelse med en stor radise.

Han sikrede sig først en fast leverance af store gulerødder, skar dem ud i passende stykker og gav dem en tur i sin elektriske kartoffelskræller, til de havde den perfekte, runde karottestørrelse. En stor omsætning var sikret. Køkkencheferne var glade. Der var karotter til alle de stærkt eftertragtede egnsretter.

De tre B’er

- Se, der er pastor Wolle, råber børnene på torvet, men noget har ændret sig.

Bag sadlen, der trofast bærer hendes faste og solide bagdel, er bundet en stok på mindst halvanden meter. Oppe under en lille flagknap vejer et farverigt flag med tre store bogstaver, alle B’er.

Det er en reklame for en af hendes nyeste landvindinger, den meget omtalte og - i sommertiden - yderst populære Bibel Bed & Breakfast.

Lige som landets dronning er pastor Wollesen særdeles kreativ, så hun har selvfølgelig selv fremstillet flaget. Til indvielsen af BB&B i den rummelige præstegård i Algade havde hun på samme kunstneriske vis forøget sin garderobe med en selvkreeret festbusseronne. Iført denne optrådte hun succesrigt i mange medier med et behersket, triumferende smil, når hun blev interviewet om Sæbys nyeste bedested.

- Har man dog set mage, hvad bliver det næste, udbrød Filosoffen, én af byens faste skikkelser på torvet.

- Måske en Christianiacykel, hvor kassen er fyldt med gratis bibler til uddeling, når her er Open by Night, foreslog hans ven, journalisten Rie Baskerland leende.

- Hver gang du køber glögg og æbleskiver til hele din familie, får du en bibel fra Wolle. Måske vil hun endda skrive en hilsen i den. Det er der vel ingen fromme folk, der kan stå for, fortsatte hun.

- Ja, mann soll sich nicht verblüffen lassen, mumlede Filosoffen, der talte i mange tunger, selv om det foregik ret lavmælt.

Motion - uden alder

I Algade går jeg ind ad porten til Clasens have for at nyde stilheden. Men her er jeg ved at blive revet omkuld af en flok stavgængere. Mænd og kvinder, der mødes hver torsdag, Højest ler de kåde kvinder, der morer sig fantastisk, og alle har deres egen opfattelse af, hvordan man holder på stavene.

De mest fredsommelige slæber stavene efter sig, mens de ivrigt snakkende trasker rundt blandt havens frugttræer, der nu alle har smidt deres æbler til glæde for fuglevildtet.

Andre fægter vildt med stængerne, mens de prøver at holde balancen under en slags livstruende kapgang. Kom ind i alderdommen med smil og sved på overlæben ! Sådan må parolen lyde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...