1-1-2-akuthjælperordning skubbes i gang i Østervrå

ØSTERVRÅ: Nu får Østervrå gavn af Region Nordjyllands 1-1-2 akuthjælperordninger, hvor lokale akuthjælperkorps bliver alarmeret via sms, så de kan rykke ud og yde indledende førstehjælp og opstarte behandling til akut syge i områder, hvor der kan være en længere responstid for ambulancerne.

- Vi har stor fokus på og gavn af vore frivilligordninger, hvor omkring 1.300 lokale ildsjæle gør en enormt flot indsats for at skabe tryghed i deres lokalområde ved at rykke ud, når der er akut brug for førstehjælp.

- Derfor er jeg også glad for, at vi kan føje yderligere to 1-1-2-akuthjælperordninger til, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland.

De nye akuthjælpere forventes at være færdiguddannede, så begge 1-1-2-akuthjælperordninger kan være i drift inden sommeren. Til den tid vil der så være 12 ordninger i Region Nordjylland.

Glæde hos tovholdere

Der er glæde hos tovholderne for den nye 1-1-2-akuthjælperordninger over, at netop deres lokalområde fik tildelt en ordning. Således har Gorm Rosendal, der har taget teten for at etablere ordningen I Østervrå, afventet den endelige godkendelse med spænding.

- Det bliver godt for os, at vi får sådan en ordning op at stå, da der er en længere responstid for ambulancerne i vores område. Jeg er glad for, at regionen dermed også værdsætter, at vi er en flok frivillige, som gerne vil gøre noget for at øge trygheden i vores lokalområde, siger Gorm Rosendal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...