Britta Eckhardt, der er opvokset i Hørby, opstiller for Kristendemokraterne ved næste valg

SÆBY: KD i Frederikshavnkredsen har valgt sygeplejerske Britta Eckhardt som folketingskandidat.

Hun er 56 år og ansat som sygeplejerske på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.

Hun er opvokset i Hørby og blev nysproglig student fra Dronninglund Gymnasium i 1982, hvor hun arbejdede i studietiden på Margretelund og tog derefter til Espergærde og arbejdede på et plejehjem for psykisk sårbare indtil hun blev optaget på sygeplejeskolen i Hjørring i 1983, hvorfra hun blev uddannet i 1987.

Efterfølgende har hun været ansat både på Hjørring Sygehus, og på Neuro rehabiliteringscentret i Brønderslev.

I hjemmeplejen i Hjørring Kommune havde hun sin længste ansættelse, og da Hospice startede op i Frederikshavn i 2008, blev hun ansat der, og har været der siden.

Hendes ”hjertebarn” har altid været den lindrende pleje og behandling og omsorg og etik ved både livets begyndelse og afslutning har altid været hendes politiske mærkesager.

Hun blev medlem af Kristeligt Folkeparti som helt ung sygeplejestuderende, og synes at debatten om de værdier som partiet står for, er mere aktuel end nogensinde før.

Britta Eckhardt er aktiv i KD i hovedbestyrelsen, regionsbestyrelsen i Nordjylland og i kommune-foreningsbestyrelsen i Hjørring.

Derudover er hun netværksformand i KLF, kirke og medier netværk Nord, og er medarbejder i netværkscafeen i kirken i Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing.

I juni 2018 blev hun uddannet som sorgrådgiver.

Hun er i bestyrelsen for DKS, Dansk Kristelig Sygeplejeforening, som bl.a arbejder med at undervise plejepersonale i, hvordan man kan varetage den eksistentielle og åndelige omsorg i sygeplejen, og hvordan plejepersonalet kan passe på sig selv i en presset og stresset hverdag i plejesektoren.

Hun er med i bestyrelsen for frivilligforeningen i Hjørring, der holder til i forsamlingsbygningen, og hun er frivillig i Dansk Flygtningehjælp.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...