Kunne du tænke dig en gratis buket blomster?

Hvis ja, så skal du en tur på landet, hvor blomsterstriberne lige nu står i fuldt flor. Tiltaget med blomsterstriberne er taget af LandboNord, som sørger for indberetning i markplan samt frø. Landmanden skal selv sørge at klargøre jordstykket, der hvor blomsterstriben skal være, hvorefter såning udføres af ALK service i Jerslev

Et projekt, som har bredt sig i Nordjylland, men nu også ud i andre landsdele, gennem andre af landets landbrugsforeninger.

Blomsterstriberne er til stor glæde for både insekter og forbipasserende. Har man lyst, må man gerne plukke en buket og tage den med hjem. Ligger blomsterstriberne ud til en offentlig vej, må man gerne stoppe op og plukke.

Det kan være en stor fordel, at medbringe en saks, da stænglerne på mange af markblomsterne er svære at knække over. God stil er det også, at træde varsomt, så der ikke bliver ødelagt alt for mange blomster ved plukningen.

Og når man går der og plukker, så kan man godt forstå, at Rødhætte blev lokket, da hun så: solstrålerne skinnede mellem bladene ned på de mange kønne blomster, og hun tænkte: ”Bedstemor ville sikkert blive glad for en buket blomster. Det er så tidligt, så jeg kan godt nå at plukke nogle.” Hun gik nu ind mellem træerne og begyndte at plukke, men når hun havde plukket en, syntes hun, at der stod nogle meget kønnere længere borte, og på den måde kom hun dybere og dybere ind i skoven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...