Stensnæsskolens SFO har i Krea i ugerne 4-6 arbejdet med Projekt Hundertwasser.

Projektet startede med et PowerPoints, hvor børnene fik kendskab til kunstner Friedensrick Hundertwasser, som er en østrigsk multikunstner, som havde en meget kontroversiel stil med stærke farver, tætte linjeforløb, spiral- og celleformede mønstre.

Han er nok mest kendt for at have designet lejlighedskompleks Huntertwasserhaus beliggende i den 3. Bezirk, Landstraßs i Wien. Blandt dets særegenskaber er bølgende gulve, et tag dækket af jord og græs samt store træer groende ud indefra. Desuden er huset malet med diverse farver i mindre felter. I huset er 52 lejligheder, fire kontorer, 16 private terrasser og tre kommunale terrasser samt 250 træer og buske.

Børnene startede med at tegne et bogmærke, for at lære at tegne som Hundertwasser. Derefter farvede de deres tegning, og til sidst skulle de tegne alle streger op med en sort tus. Herefter var der mulighed for at lave en større tegning, som blev sat i ramme. Børnene fik lavet rigtig mange flotte og farverige billeder og bogmærker.

Fredag den 7. februar var der fernisering med forældre og søskende. SFO’en var vært med kaffe, te, saftevand og kage. Og som altid var der stor fremmøde af forældre og søskende. Forældrene blev udfordret til at lave deres eget Hundertwasser-bogmærke, hvilket vi må sige, at de kastede sig over med stor interesse, så der blev også produceret mange flotte bogmærker, med hjælp fra børnene, denne dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...