I Frederikshavn Kommune bliver Kræftens Bekæmpelses landsindsamling digital i år

Borgere i Frederikshavn Kommune får derfor ikke besøg af indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse, der banker på døren, når foreningen holder sin store landsindsamling den 16. august. Lokalforeningen har nemlig besluttet at indsamle digitalt som noget helt nyt.

Kræftens Bekæmpelse holder hvert år en landsdækkende indsamling til kræftforskning, behandling og patientstøtte. I år er landsindsamlingen lidt anderledes på grund af corona. Enkelte steder i landet vil indsamlere nemlig ikke gå fra dør til dør, som vanligt, men i stedet indsamle dine og mine støttekroner på Facebook. Det kommer til at ske i her i kommunen, fortæller Fie Mølholt, som er formand for Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn Kommune:

- Det ville under alle omstændigheder blive en anderledes landsindsamling i år, for den nye indsamlingsdato er flyttet til den anden side af sommerferien i stedet for i marts. Der vil være mange af vores sædvanlige indsamlere, som ikke kan være med i år. Og vi skal organisere indsamlingen på meget kortere tid end sædvanligt. Vi har også indsamlere og indsamlingsledere, som selv er i risikogruppen, dem vil vi gerne passe på! Derfor synes vi, det er en god lejlighed til at afprøve nye veje som denne digitale løsning.

Hun tilføjer, at man i lokalforeningen er klar over, at beslutningen kan medføre et økonomisk tab for Kræftens Bekæmpelses arbejde for kræftramte.

- Derfor håber vi, at kommunens borgere vil hjælpe med at indsamle digitalt. Det kan gøres ved at bruge MobilePay til indbetale det bidrag, som man ville have lagt i indsamlingsbøtten, og fra den 16. august kan man også oprette sin egen indsamling via Kræftens Bekæmpelses Facebookside. Kræft holder ikke pause, fordi corona-virussen har ramt os. Så vi har brug for alt den økonomiske hjælp, vi kan få, siger Fie Mølholt.

Frederikshavn Kommune MobilePay-nummer til Landsindsamlingen: 831096

- Nummeret i infoboksen er specielt for Frederikshavn Kommune, og det vil dermed kunne ses, at I har bidraget til indsamlingen, og hvor meget kommunen har indsamlet, når beløbet gøres op på landsplan, forklarer Fie Mølholt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...