Vi følger projekterne tæt siger Niels Kristian Oien, Hørby, der er formand for Nordøst Vendsyssel Vandløbslav og medlem af Vandrådet for nordlige Kattegat og Skagerrak

KOMMUNEN: Vedligehold og daglig drift af vandløbene i Frederikshavn kommune er stort set kørt efter den lagte plan, selv om man i perioder oplevede at vandstanden i nogle vandløb var så lav, at man ikke kunne foretage en grødeskæringen fra båd.

Det oplyser Niels Kristian Oien, Hørby, der er formand for Nordøst Vendsyssel Vandløbslav og medlem af Vandrådet for nordlige Kattegat og Skagerrak.

Det sker i en gennemgang af året, hvor der også er taget fat på de mange vandløb i gammel Sæby kommune hvor der skal laves nyt regulativ.

- I flere af disse vandløbe er der blevet renset op og ny bund er i flere tilfælde sænket 40 cm, eller kommet derned hvor den skal være for at kunne lede vand væk, oplyser formanden.

Samtidig er der lavet gyde banker i samarbejde med de lokale lystfiskere.

- Der er også i årets løb blevet arbejdet med vandplaner, og vi har siddet med i møderne omkring vandplan 3. Lige nu er kommunen ved at være klar med planer og projekter for nogle af de tiltag der blev lavet i vandplan 2.

- Dem følger vi tæt, siger Niels Kristian Oien.

Han siger, at der blandt andet indgår udlægning gydegrus, og kampesten i projekterne.

- De store sten er vi modstandere af, da det betyder, at vi ikke kan skære med mejekurv. Man forventer vel ikke at der fremover skal skæres med håndkraft i vores vandløb. Der må kunne findes andre virke midler, siger Niels Kristian Oien.

I 2020 blev der bevilget 500.000 kroner ekstra til vandløb i Frederikshavn.

- Vores ønsker har været at bruge pengene på det, der giver de rigtige løsninger på det lange sigt.

- Vi kigger på at kunne lede kraftig nedbør væk, eller stuve vandet, samtidig er det også vigtig at vi skaber liv i vandløbet, og får fjernet problemet med den megen sand, der er i vores vandløb.

- Derfor vil vi gerne lægge brinkerne ned - det vil sige at der skal skabe så skrå kanter, at man kan gå helt ned til vandet.

- Når vi så får meget ned nedbør kan vandet stige op uden at ødelægge brinkerne. Der er planlagt at lave en strækning på åen omkring golfklubben i Sæby, siger Niels Kristian Oien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...