Maskiner gennemgået, salthal fyldt og udkaldsrobot testet

FREDERIKSHAVN: Sommertiden slutter i denne weekend. Ikke kun fordi vi skal stille urene en time tilbage. Det sker også rent vejrmæssigt med vintervejr.

DMI varsler årets første nattefrost i Nordjylland natten mellem lørdag og søndag. Temperaturen ventes at dykke til et par grader under frysepunktet. Samtidigt kan kan vi forvente på hagl eller slud.

Natten til mandag kan temperaturen nå ned på frysepunktet, så pas på, hvis du skal ud på veje og fortove tidligt mandag.

Med disse udsigter er det utrolig rart at vide, at Frederikshavn Kommunes Park & Vej er klar til at rykke ud og håndtere frost og sne på de kommunale veje.

Allerede i efterårsferien stod det kommunale beredskab klar til at overvåge vejret og rykke ud med salt og snerydning, når kulden måtte komme.

Og det er så nu.

- Vintertjenestens primære opgave er at skabe en sikker og fremkommelig by, hvor folk kan komme på arbejde, børnene kan komme sikkert i skole, og butikker kan modtage deres varer, fortæller teamleder Peter Nielsen fra Park & Vej.

Her i efteråret har Park & Vej emmet af travlhed for at gøre vinterberedskabet klar til vinterens frost og sne.

Men nu har centret sikret sig, at vinterberedskabets udstyr, mandskab og systemer er klar, når vinteren for alvor melder sig: Salthallen er fyldt, lastbiler og traktorer med sneplov og saltspreder er efterset og testet.

- Derudover er udkaldsrobotten testet, så de rigtige chauffører og køretøjer kan blive kaldt hurtigt ud i tilfælde af frost- og snevejr.

- Park & Vej kan nemlig via udkaldsrobotten kalde samtlige medarbejdere og entreprenører ud ved få klik, forklarer Peter Nielsen.

Det er endnu ikke til at sige, om Nordjylland går en hård vinter i møde - men hvis man har lyst til at læse op på den kommunale vinterplan eller sætte sig ind, hvilke opgaver, man selv skal løse som grundejer, kan der være hjælp at hente på www.frederikshavn.dk.

- Her kan man se, hvor og hvor ofte vi salter eller rydder sne på en konkret vej. Og man kan også læse mere om, hvad man selv skal huske som grundejer, siger Peter Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...