Analyse: Sammenhængskraften i Sæby kan ryge fløjten, hvis ikke vi bakker op

Coronakrisen har kastet landet ud i en økonomisk nedsmeltning – og mange butiksejere kæmper dagligt for at overleve.

Nytænkning og nye forretningsmetoder er vejen frem for nogle butikker, mens andre er truet af lukning eller har et stille håb om, at borgerne vil handle mere lokalt, når samfundet åbner op igen.

For det er helt essentielt for mange butikker, at de kun overlever, hvis borgerne i højere grad handler lokalt og dropper nogle indkøb på nettet.

Skåret ud i pap: Hvis der bliver færre butikker i gademiljøet, så vil det også smadre sammenhængskraften og det brede udbud af specialbutikker og den traditionsrige underholdning med hygge og stemning på Sæby Torv vil ikke længere være en selvfølgelighed.

Sæby Handelsforening – har anlagt en strategi om - med Turistshus Nord i spidsen - at få samlet alle gode kræfter på kryds og tværs af erhvervene i hele Frederikshavn Kommune, nye tider kræver nye ideer.

Før coronakrisen ville det være en umulig mission, men netop på grund af krisen er tiden mere end nogensinde moden til, at handel, erhverv og turisme fra hele kommunen sætter sig sammen og finder fælles fodslag for at markedsføre og understøtte de lokale forretninger.

Fremtiden er usikker, men netop derfor kan vi ikke bare lade stå til.

Det er de nye løsningers tid - måske endda de nye muligheder og de anderledes samarbejders tid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...