Henrik Buchhave stiller op mod Mette Hardam

FREDERIKSHAVN: På mandag 23. september bliver der spænding om, hvem der skal være Venstres nye spidskandidat til kommunalvalget næste gang.

Medlemmerne får nemlig to kandidater at vælge mellem. 57-årige Henrik Buchhave har netop meldt ud, at han stiller op til valget, og i forvejen har Mette Hardam meldt sit kandidatur.

Henrik Buchhave fremhæver sin styrke på det organisatoriske, hvor han har haft en række tillidsposter blandt andet som formand for Venstres kommuneforening i 11 år. Kommuneforeningen udpeger borgmesteren, og derfor har Henrik Buchhave ikke tidligere været på banen som toppolitiker i kommunen.

- Men da jeg i marts stoppede som formand for kommuneforeningen og har fået flere opfordringer til at stille op, har jeg besluttet at gøre det, siger han.

Han mener, at det er sundt for demokratiet, at der er kampvalg, og at den af de to, der bliver valgt har et klart mandat fremfor hvis der er foregået en kåring.

- Der til kommer, at flere medlemmer vil komme til mødet, når der er to kandidater, som kan blive valgt.

Henrik Buchhave er i gang med sin anden valgperiode i Regionsrådet, og han stillede også op til Folketinget i juni i år. Hans erfaring med kommunalpolitik strækker sig til to gange i Sæby Kommune, hvor han i otte måneder var suppleant for Folmer Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...