Så er der julelys over byen og Bødkergårdens julestue samlede alle generationer

ØSTERVRÅ: Byens julebelysning blev tændt med maner, og Bødkergårdens Julestue samlede generationerne. Der er nogle traditioner, der ikke skal pilles ved, måske særligt dem, der knytter sig til en højtid.

I Østervrå er Juleoptoget en af de tilbagevendende begivenheder, som lokalt er med til at markere, at julerierne for alvor går i gang.

Torsdag aften blev byens julelys/juletræ tændt af et talstærkt juleoptog med hestevogn, spillemand og byens borgere iklædt nissehuer og flammende fakler. Optoget blev flot afrundet med deltagelse af ryttere og heste fra Skæve Rideklub.

Det lysende fakkeloptog gik fra idrætscentret til ældrecentret, hvor der blev gjort holdt og sunget for beboerne, som kiggede med fra vinduerne. Videre gik det til det lille torv foran Frikirken, hvor byens juletræ blev tændt.

I kulturhuset ventede en kæmpe portion dejlig varm risengrød, som hele dagen havde boblet i gryderne på Østervrå Ældrecenter. Der blev virkelig bud efter grøden, kanelsukker og smørklatter da de omkring 250 deltagere myldrede ind i den store sal, hvor alle pladser hurtigt blev besat.

Folkekirkens to nystartede sangkor gav smagsprøver på deres repertoire, og det klarede de rigtig flot, selv om det var deres første optræden. Først børnekoret med to sange og bagefter de voksne med lidt flere sange og salmer. Begge kor udstrålede en dejlig sangglæde, som også smittede af på publikum, der belønnede rundhåndet med klapsalver.

Julemanden fik også tid til at kigge forbi, og det var populært hos børnene, der have udsigt til en slikpose hver.

En anden god tradition er Bødkergårdens Julestue lørdag formiddag med ægte julestemning både ude og ind. Gårdens støtteforening gjorde det let at få indkøbt en adventskrans eller et kalenderlys, og der var store norske klejner, brændte mandler og havregrynskugler. En omfangsrig tombola med sponsorgaver fra en meget bred kreds af erhvervsdrivende m.fl. gav god omsætning på dagen.

Børn fra institutionen agerede nissekor, og det kunne nok samle generationerne på gårdspladsen til årets julekoncert.

Lørdag eftermiddag var der julekoncert med det populære youtubefænomen Popsi og Krelle i Østervrå Kulturhus. Julen har helt sikkert gjort sit indtog i Østervrå.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...