7. klassen på Privatskolen i Sæby laver sammen årets julehistorie

SÆBY: Der var glæde på Privatskolen i Sæby, da pedellen fik slæbt skolens nyanskaffelse ind i køkkenet og fik tilsluttet pebernøddemaskine, og vores allesammens madmor fra køkkenet fik trykket på knappen: klar. Men der gik ikke så længe. Nok fik maskinen spyttet de 3000 pebernødder ud, men så gik noget galt. Rivende galt, og i øjeblikket producerer vi pebernødder en masse. For maskinen vil ikke stoppe, og skolen står med et meget alvorligt problem…

Ja, så vidt historien om problemerne med den nye pebernøddemaskine.

Nu er julemåneden endelig i gang og med den også traditionerne. For traditioner hører julen til. Også på Privatskolen. Og historien om Pebernøddemaskinen er netop en tilbageværende tradition, som skolens 7. klasse altid har stået for. Ja, måske ikke ligefrem altid noget med en pebernøddemaskine, men så noget andet.

Det betyder, at 7. klasse de sidste 14 dage har ligget vandret for at få historien gjort færdig til første skoledag i julemåneden. Og det var jo i mandags. Efter morgensang, som også er en tradition på Privatskolen, så læser hver dag to elever fra 7. klasse et afsnit højt for hele skolen af årets julehistorie.

Og hele måneden vil vi derfor sidde bænket de fem minutter, det tager at læse afsnittet op, og mon ikke det lykkes for vores madmor, pedellen, en snarrådig opmærksom lærer, hvis de findes eller måske nisserne at reparere maskinen, så vi ikke drukner i pebernødder. Og nissen hører også Privatskolen til. Den bor på loftet oppe over 0. klasse. Det ved vi fordi det hvert år sker, at de små i 0. klasse hører ham rumstere oppe på loftet. Men han bliver også passet og plejer med både julegrød og skønne tegninger.

Første skoledag i julemåneden har også en anden tradition om end den ikke er helt så gammel. Det er jo skik og brug at bruge et par timer hver år på juleklip, og det har vi de sidste par år gjort ved at pynte klassernes døre op til jul. Mandag brugte således hele skolen de første to timer på skemaet til at klippe pynt til klassernes døre over et selvvalgt tema. Der er gået lidt konkurrence i at lave de flotteste døre, så hvorfor ikke føre konkurrencen lidt videre og indføre et par præmier. Og det er derfor gjort.

Skolens elevråd udvælger tre døre, som de synes er årets bedste: en fra 0.-3. kl, en fra 4.- 6. klasse og også en præmie til de ældste i 7. til 9. klasse.

I år kom der rigtig mange gode og idérige forslag til pyntningen: En dør som et kalenderlys, et snelandskab med julemanden og Rudolf på kane hen over vinterhimmelen, Maria og Josef med det lille nyfødte barn i en stald i Betlehem, Julemanden i bad mens hans tøj hænger til tørre. Hvem vidste måske, at han bruger Bjørn Borg underbukser? For ikke at glemme juletræerne med gaver og en lidt for fed julemand på vej ned gennem en skorsten, der ikke har det alt for godt.

Hos de yngste blev det 1. klasse, der gik af med sejren for deres julelandskab.

I 4.- 6. klasse sejrede 5. kl med deres tolkning af julemandens vej ned gennem skorstenen, og endelig vandt 9. kl. klasse hos de ældste med ”Julemandens Kakao-jacuzzi”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...