Julemanden fik komplimenter med på vejen

Østervrå: Byens juleoptog blev et af de hidtil bedste i nyere tid.

Vejret satte en god ramme, og det var måske også dét, der var med til at trække rigtig mange lokale ind til byens idrætscenter den eftermiddag.

- Du er en rigtig god julemand, lød det fra en lille pige.

Hun kiggede julemanden så dybt i øjnene at han blev ganske rørt. julemanden var nemlig også med l årets juleoptog i Østervrå, hvor byens julebelysning bliver tændt, og alle deltagere inviteret til risengrød i kulturhuset.

Der var trængsel på parkeringspladsen ved Idræts- og Kulturcenteret. Og mellem alle bilerne forsøgte arrangørerne at danne sig et overblik over de, der var mødt op til optoget.

I det fjerneste hjørne stod hestevognen klar med prustende heste, der glædede sig til at få rørt benene.

Et kor af unge håndboldspillere brød spontant ud i julesang, og imens, der blev delt fakler og sangblade rundt, tog et andet og helt nystartet kor plads i hestevognen sammen med to spillemænd.

Mørket sænkede sig, og de flammende fakler lyste op, mens optoget langsomt satte sig i bevægelse. Rundt i byens gader gik det, og undervejs var man ledsaget af et tv-hold fra DR TV, som nysgerrigt spurgte deltagerne, hvorfor de netop boede i Østervrå.

DR var nemlig i byen for at optage et afsnit af serien ”I hus til halsen” - og ville de gerne bruge lokalområdets styrker som salgsargument.

300 deltagere nåede frem til Østervrå Ældrecenter, hvor der blev gjort ophold og sunget et par salmer. Og husets beboere så til og vinkede fra vinduerne. Sidste stop var byens store juletræ ved Østervrå Frikirke, hvor hestevognen vendte og satte kursen mod kulturhuset og den varme risengrød.

Hér fik alle en stol i den store sal eller i mødelokalerne, så grøden måtte vente et par minutter. Jens Larsen fra Østervrå Menighedsråd takkede de involverede, men så gik det også løs i flere lange rækker, hvor grød-køen strakte sig.

Spændende var det, om grøden kunne strække, for der var vist kommet lidt flere end forventet. Heldigvis havde grødkogerne på ældrecentret taget rigeligt med ris og mælk, så der var grød og saftevand til alle.

De nye Østervrå-kor sang for - over kaffe og småkager - til fællessang, inden alle gik hjem, fyldt op af den gode stemning.

Arrangørerne var Østervrå Handels- og Erhvervsforening, Østervrå Menighedsråd og ØVI håndbold.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...