Sæbypigen blev topscorer på Frederikshavn Gymnasium

SÆBY: I den forgangne uge sprang studenterne ud på ungdomsuddannelserne, og vores byer summede af glade unge med de karakteristiske huer.

Med de nye eksamensbeviser i hånden kan de unge så søge ind på en lang række videregående uddannelser i Aalborg, Aarhus eller København.

Selv om alle er glade, er der selvfølgelig forskel på, hvilke slutkarakterer, de unge ender ud med på deres eksamensbeviser.

I tidens løb har der været anvendt forskellige skalaer, men i øjeblikket benyttes 12-skalaen, hvor laveste karakter er -3 og højeste er 12.

I Sæby bor Janni Kristensen og hun har netop afsluttet sine tre år på STX ved Frederikshavn Gymnasium med et karaktergennemsnit på 11,7.

Det er det højeste på gymnasiet i år.

Og Janni vil bruge sin flotte eksamen s til at komme ind medicinstudiet i Aalborg.

At Janni skulle gå på Frederikshavn Gymnasium lå ellers ikke umiddelbart i kortene.

Som elev på Sæbyskolen kom hun i brobygning på et andet gymnasium, men da vennerne i atletikklubben talte varmt om Frederikshavn Gymnasium så faldt valget ud til Frederikshavns fordel.

En transporttid på lige omkring 15 minutter talte også på positivsiden, for så kunne Janni jo nå de fleste lektier, inden hun skulle træne. Janni var dygtig til atletik og trænede en del.

Det valg har Janni ikke fortrudt. Med mange naturvidenskabelige fag i sin studieretning, har hun nydt godt af gode laboratorieforhold og muligheden for de rette valgfag.

Janni valgte nemlig et ekstra fag på A-niveau. I perioden mellem folkeskolen og gymnasiet var Janni udvekslingselev i Oregon, USA, og interessen for det engelske sprog har fulgt hende lige siden.

Derfor var det naturligt, at Janni ville supplere de naturvidenskabelige fag med engelsk på A-niveau.

Det giver sig selv, at et ekstra fag på A-niveau og de generelt flotte karakterer har krævet en del arbejde fra Jannis side, men der har dog også været tid til at nyde fællesskabet i både klassen og på tværs af klasserne.

De mange og forskelligartede arrangementer på gymnasiet, har givet Janni rig lejlighed til at stifte nye venskaber, og disse har hun tænkt sig at holde ved, når hun snart flytter fra Sæby og påbegynder endnu et nyt afsnit i sit uddannelsesliv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...