Er klar til Cykelnervens nøje udvalgte bjerge fra tourens 18., 19. og 20. etape

SÆBY: Til juni sætter godt 300 danske cykelentusiaster kursen mod de franske alper og Tour de Frances allermest afgørende bjerge.

Her kæmper de sig til tops på otte stejle tour-stigninger på bare fire dage.

Anledningen er Scleroseforeningens årlige cykelevent Cykelnerven, hvor deltagerne kæmper for en verden uden sclerose. Blandt årets deltagere er ni nordjyder.

Som aftalt i telefonen får I her pressemeddelelsen om vores suverænt største velgørenhedsevent Cykelnerven, hvor 300 deltagere tager udfordringen i de franske alper lige før Tour De France for at indsamle penge til forskning i sclerose.

En af de virkelig seje deltagere er 37 årige Jan Sørensen fra Sæby, der selv har sclerose og har haft det siden 2007.

Men trods det kaster han sig alligevel ud i dette hårde velgørenhedsevent.

Han har indtil nu samlet 25.500 kroner ind, som skal gå til forskningen i den kroniske sygdom Sclerose, som han selv lever med, og som der endnu ikke findes en kur mod.

Det er ganske få af årets 300 deltagere, der selv har sclerose, og med sådan en sygdom er det endnu mere sejt at klare de stejle alper på cykel.

- Sclerose er jo ikke ligefrem den sag, der får mest opmærksomhed, og derfor er jeg ret vild med den her vilde udfordring, som Cykelnerven er. Jeg føler, at jeg kan gøre en forskel for sclerosesagen, og samtidig udfordrer jeg min egen styrke, siger Jan Sørensen.

- Jeg har trænet virkelig meget her op til Cykelnerven og kan mærke, at det har gjort en stor forskel i forhold til nogle af de symptomer, som jeg ellers dealer med på grund af sclerosen.

- Og jeg har altid været vild med at kunne give den dét ekstra på trods af, at jeg har sclerose. Det er der jo mange med sygdommen, der ikke kan, så det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at gøre en forskel her.

- Mit mål i år er, at jeg vil besejre bjergene uden at have brug for at stoppe op og holde pause undervejs, og samtidigt få samlet penge ind til endnu mere forskning i sclerose, siger Jan Sørensen.

I Danmark har vi nemlig en kedelig rekord: Antallet af danskere med sygdommen sclerose er fordoblet på 20 år, og hver dag kommer der nye tilfælde til.

Men den udvikling er Cykelnervens dedikerede deltagere med til at ændre på.

De samler nemlig hvert år et stort millionbeløb ind til den forskning, som skal stoppe sygdommen.

- Det er virkelig det lange, seje træk, der gælder, når vores ryttere samler penge ind til forskning. Hver eneste rytter på holdet gør en kæmpe stor indsats for at skaffe sponsorater, sælge logopladser på holdets cykeltøj og ikke mindst arrangere lokale events, der kan sikre de nødvendige midler til forskning.

- Vi har kæmpe stor respekt for deres arbejde og engagement, og man kan virkelig mærke, hvordan de brænder for at gøre en synlig forskel. Samtidig mærker vi også en fantastisk opbakning fra det lokale erhvervsliv, som år efter år vælger at støtte deres lokale hold, fortæller Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er leder af Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Når Cykelnerven rammer de franske bjerge, er det med et felt, der med sine tæt på 300 ryttere er endnu større end det officielle Tour de France-felt.

Men det kræver et helt års forberedelse at blive klar til Cykelnerven.

De 300 deltagere er fordelt på ni hold rundt om i landet - heriblandt Team Nordjylland, som i år tæller ni mand.

Hvert hold har sin egen kaptajn, som på frivillig basis arrangerer og koordinerer både træning og fundraising i mange måneder forud for turen til Frankrig.

Og på det nordjyske hold løfter alle i flok for at samle penge ind til forskning.

Siden starten tilbage i 2014 har det nordjyske hold bidraget med mere end 1,2 millioner kroner.

De nordjyske ildsjæle og resten af Cykelnerven får selskab af en stribe kendte og garvede sportsfolk, når de rammer Alperne til sommer.

Landsholdslegender som Martin Jørgensen og Thomas Helveg og alle fire medlemmer af den originale OL-Guldfirer, med Eskild Ebbesen i spidsen, cykler med og gør en stor indsats for at skabe opmærksomhed om sclerose.

Udover de mange sportsprofiler tæller Cykelnervens hold også en række kendte ansigter fra TV2. Både Mikael Kamber, Claus Elming, Bubber, Peter Tanev og ikke mindst Tour de France-eksperten Dennis Ritter er at finde på holdet, der skal indtage de franske alper.

Og netop Dennis Ritter kan nikke genkendende til den helt særlige Cykelnerven-ånd, som de mange dedikerede ryttere på holdet er med til at skabe.

- Alle rytterne på holdet deler en passion for cykling og et ufatteligt stærkt sammenhold. For mig er det en stor ære at få lov til at køre med. Cykelnerven kører lige i hælene på de største personligheder i Tour de France-historien.

- Her får vi som helt almindelige mennesker lov til at træde i pedalerne på de præcis samme bjergsider som stjernerytterne. Jeg kan ikke komme i tanke om nogen anden sportsgren, hvor man på samme måde får adgang til idolernes arena som her, fortæller han om Cykelnerven.

Årets udgave af Cykelnerven finder sted fra 12.-15. juni og består af nøje udvalgte bjerge fra Tourens 18., 19. og 20. etape.

De tre etaper byder traditionen tro på en stribe helt afgørende stigninger - heriblandt det legendariske Col du Galibier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...