Taberdysten blev skudt i gang med et brag i søndags

SÆBY: Efter ét års pause bliver alle igen inviteret til at konkurrere om at tabe sig mest.

Hvis der har sneget sig for mange kilo på kroppen i de seneste måneder og man har dårlige samvittighed over ikke at få bragt vægtnålen ned på normalt leje, er der nu mulighed for, sammen med andre på et hold med op til 4 personer eller selv tage skeen i den anden hånd, og melde sig til ”Sæby på Vægten” oplyser Nikolaj Ronne der er én af initiativtagerne til at få flere til at leve sundt og have det sjovt med at tabe sig.

Taberkonkurrencen blev kickstartet ved indvejningen i søndags i Sæby Fritidscenters cafeteria, hvor et hold af helt uvildige stod klar til at tjekke hver enkeltes vægt på startdagen.

Da indvejningen var ved at være slut kl. 18.00 søndag var der tilmeldt 99 deltagere, hvilket initiativtageren Nikolaj Ronne er yderst tilfreds med.

- Ideen til taberkonkurrencen opstod den 31. december hvor jeg var sammen med nogle af venner hvor vi talte om at nu skulle vi gøre alvor af at tabe os.

- Så det har gået stærkt med at få stablet arrangementet på benene siger Nikolaj.

18 tilmeldte hold med hver fire personer plus 27 individuelle deltagere der tilsammen vejer næsten 9 tons, har givet hinanden håndslag på at vægten bliver væsentlig mindre om 10 uger.

I modsætning til tidligere år, hvor de største tabere hver uge blev præmieret med sponsorgaver, er denne udgave af Sæby på Vægtens gulerod den, at deltagerne via Facebook danner netværk og hjælper og inspirer hinanden med deres kompetencer og viden omkring kost og motion.

Hvis f.eks. der er en deltager jævnlig kører på mountainbike, vil det være oplagt at tilbyde andre i netværket at køre med.

- Vi har ligeledes planer om at få en diætist til at holde foredrag om den sunde kost, siger Nikolaj Ronne.

Taberkonkurrencen strækker sig over 10 uger, hvor der lørdag 16. marts sluttes af med fælles spisning og der afholdes sejrsceremoni for vinderne og der bliver lejlighed til at udveksle erfaringer med forløbet og hvad man med fordel kan spise og hvordan man motionere fremadrettet, understreger Nikolaj Ronne.

Deltagelsen koster 125 kroner hvis man stiller op alene og 500 kroner for et hold på fire personer.

Der dystes såvel individuelt som hold om hvem der over perioden har smidt flest kilo i forhold til startvægten.

I 3. og 6. uge vil der være mulighed for at gøre status i form af kontrolvejninger.

Projektet er et non-profit arrangement - et eventuelt overskud vil blive doneret til velgørenhed oplyser Nikolai Ronne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...