Saltlandets historiske forening for Sæby og Omegn har en stor samling af gamle gårdbilleder, men mangler et hjem til dem

SÆBY: Saltlandets historiske forening for Sæby og Omegn har en stor samling af gamle gårdbilleder og bøger m.m. om landbohistorien i de 8 sogne i den gamle Sæby Kommune.

Det er efterhånden blevet så omfattende en samling, at det ikke er muligt at opbevare den forsvarligt i private hjem.

Samlingen blev hjemløs for over 10 år siden, da der ikke længere var plads på Sæby Museum til gamle gårdbilleder, som folk havde indleveret igennem de sidste mange år.

Der er efterhånden blevet samlet og indleveret ca. 250 gårdbilleder fra de 8 sogne i gammel Sæby Kommune.

- Hvert år i september måned udstiller vi et stort udvalg af billeder og bøger og vi medtager mindre udvalg af dem, når vi deltager i messer og andre udstillinger. Indsamling og registrering foretages af Ninna og Erik Olsen, de opbevarer også samlingen i deres private hjem fortæller Holger Almholt.

- Saltlandet søger et lokale, der kan huse vore gårdbilleder, fotografier, bøger m.m., samt give plads til at arbejde med registrering og vedligeholdelse af genstandene. Hvis lokalet var stort nok, kunne der blive en lille, permanent udstilling med offentlig adgang. Til ren opbevaring er pladsbehovet ca. 25 m2.

- Vi har naturligvis henvendt os til Frederikshavn kommune, senest i juni 2018, men kommunen har ingen ledige lokaler.

Den årlige udstilling af et udvalg de gamle gårdbilleder finder sted 15. og 16. september 2018 i Musikhuset i Skolegade, Sæby. Der er åben fra 10-17. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Siden udstillingen i 2017 er der indleveret ca. 10 gårdbilleder og det nyeste blev overdraget i juni 2018 og blev givet af familien Mortensen i Skæve. Det forestiller gården " Øster Engen" og er dateret 1919.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...