Også førstegangsfødende vil blive sendt hjem efter to-fire timer

SÆBY: Sygehuset i Hjørring indfører nu ambulant fødsel og hjemmebarsel til førstegangsfødende, der har haft en normal og ukompliceret fødsel.

Det betyder, at førstegangsfødende med ukomplicerede fødsler som hovedregel vil blive udskrevet fra fødegangen i Hjørring få timer timer efter fødslen. Hidtil har det kun været flergangsfødende.

De vil få besøg af jordemoder fra hospitalet dagen efter samt adgang til Barselsambulatorium i de efterfølgende syv dage.

- Vi indfører hjemmebarsel, som indeholder nye muligheder for de førstegangsfødende om støtte og kyndig vejledning fra fagfolk på hospitalet, men med udgangspunkt i familiens eget hjem fremfor i fremmede rammer på hospitalet, siger klinikchef Lars Winter Burmester, Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn.

Inden mor og barn udskrives efter fødslen sikrer personalet sig, at både mor og barn har det godt, at barnet har været lagt til brystet og har suttet med korrekt teknik. Jordemoderen vil ligeledes råde og vejlede om de første dage efter fødslen, inden turen går hjemad.

Der er dog plads til individuelle hensyn i tilbuddet.

- Der er ingen tvang, så hvis de nybagte forældre har behov for at blive, så finder vi ud af det. Men vi synes, at vi skal bruge vores begrænsede ressourcer på dem, der har behov. Der er ingen grund til, at raske skal være indlagt på hospitalet, når vi med ambulante tilbud fortsat kan hjælpe dem med en god start på familielivet, siger Lars Winter Burmester.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...