Havnefestens kaptajn hedder stadigt Hansen, men Svend er trådt et skridt tilbage og har overdraget kasketten til Henrik

SÆBY: Svend Hansen har overdraget kommandobroen til Henrik Legaard Hansen, der til daglig er chefsergent på Søværnets Sergentskole i Bangsbo, men i weekenden den 12. til 14. juli overtager han kaptajnkasketten under den årlige havnefest med temaet Mad, Musik og Ferie.

Årets nyhed under havnefesten bliver Cirkus Tordenskrald, der lørdag klokken 13.00 til 17.00, hvor alle børn er inviteret til workshop.

Her vil der blive øvet klovne- og artistnumre, som vi kender fra ethvert cirkus.

Lederen af Cirkus Tordenskrald, Ejnar Trie siger, at artisttræning er både idræt, kultur og levende, skabende fællesskaber.

Cirkus er den idrætsgren og kulturudfoldelse, der spreder mest livsglæde for både deltager og tilskuer.

Ellers adskiller dette års havnefest sig ikke voldsomt fra de seneste 16 år, hvor Henrik Hansen har været en del af havnefestudvalget.

- Vi har en håndfuld sikre kort, som vi også spiller ud i år, som når Ibsen´s Kapel entrerer kajen ved havnekontoret og underholder fredag eftermiddag indtil Bongoes tager over og spiller op til dans i festteltet fredag aften. Samme aften er slagter Engen klar til at servere firmaets kendte helstegte pattegrise, siger Henrik Legaard Hansen.

Lørdagen indledes med gratis kaffebord, som Sæby Handelsstandsforening er vært ved.

Der kommer en snes kræmmere med deres handelsboder.

Flemming Fiol spiller op og de altid populære Lune Jyder tager publikum med storm lørdag aften i festteltet, hvor Trafikcenter Sæby Syd arrangerer buffet til 350 spisende gæster.

Søndag eftermiddag bliver der demonstreret swing og rock´n roll af en flok friske dansere fra gruppen ”Kom og Dans Sæby”.

- Vi har i tidligere år arrangeret sildebord lørdag middag, men grundet dalende interesse har vi i år lavet aftale med Slagter Tranholm, der lancerer et pålægs- og pølsebord oplyser Henrik Legaard Hansen.

Det store udbud af aktiviteter bliver afholdt i den inderste del af Sæby Havn ved havnekontoret, fiskerestaurant, sejlklubben og værftspladsen, hvor arrangørerne skaber en intim, uforpligtende og hyggelig stemning og hvor såvel turister ”til vands og til lands” som lokalbefolkningen kan få nogle gode oplevelser

Drivkraften gennem de seneste 24 havnefester, Svend Hansen har i år valgt at træde et skridt tilbage og lade yngre kræfter tage over, men den 88-årige gamle nestor er stadig aktiv i udvalget og har en stor del af æren for, at vi har et godt fundament af sponsorer og han har tilmed i år lovet godt vejr alle tre dage, siger Henrik Legaard Hansen.

Det er Sæby Basketball Club og Sæby Rednings- & Bjærgelaug der i et godt samarbejde står bag den traditionsrige havnefest.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...