Dansk Byggeri håber at grænsen hæves fra ½ million til en hel

KOMMUNEN: I mange nordjyske kommuner skal virksomhederne i banken efter en bankgaranti, når de skal byde på kommunale opgaver på helt ned til 500.000 kroner.

Dansk Byggeri håber, at kommunerne vil hæve grænsen, så det bliver nemmere for virksomhederne at byde på mindre håndværkeropgaver.

Og det håb indfries måske snart i Frederikshavn,

Som det er nu, så stiller kommunen krav om, at virksomhederne skal stille med en bankgaranti ved opgaver på 500.000 kroner eller derover, men der er en politisk proces i gang som ventes at hæve grænsen.

- Det er både dyrt og besværligt for virksomhederne, når de skal runde banken, før de byder på mindre opgaver. Det kan især afholde de små virksomheder fra at byde ind på kommunale opgaver. Derfor håber jeg, at kommuner med lave grænser vil lade sig inspirere af Brønderslev, Thisted, Morsø og Aalborg, der først kræver arbejdsgarantier ved opgaver på en million kroner eller mere, siger Henrik Krogh Holm, formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

Dansk Byggeri anbefaler, at kommunerne først stiller krav om arbejdsgaranti ved opgaver på minimum en million kroner.

- For kommunerne selv er det også en fordel, når der ikke skal stilles garanti ved mindre opgaver. Kommunerne bruger nemlig også meget tid på at administrere garantierne, siger Henrik Krogh Holm, formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

En arbejdsgaranti er en økonomisk sikkerhed, virksomheden skal stille, når den byder på en opgave.

Garantien skal dække fejl og mangler, hvis virksomheden går konkurs eller af andre årsager ikke kan færdiggøre opgaven.

Den enkelte kommune afgør selv, hvor lav beløbsgrænsen for opgavestørrelsen skal være, før virksomheden skal stille arbejdsgaranti.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...