Orlogshjem udvider med veteranstue

SÆBY: Med Flådestation Frederikshavn som ramme blev Tordenskjoldløbet sat på skaft i september 2018 med det sigte at indsamle penge til Danmarks Veteraner.

Løbet var blevet til i samarbejde mellem Lions i Sæby og kommunen, og udløste et pænt overskud på 26.000 kroner.

Det har Lions i Sæby så rundet op til 30.000 kroner og de penge har Lions præsident Hans Skovgaard nu givet videre til brug for de danske veteraner.

Det skete ved en sammenkomst på Flådestationen hvor repræsentanter for Danmarks Veteraner, Frederikshavn Kommune og KFUM’s Soldatermission deltog.

- Vi synes det er et bidrag til en vigtig sag - nemlig at skabe rum for de veteraner, der har gjort et stor indsats for nationen, understreger Hans Skovgaard.

Beløbet er et tilskud til den nye veteranstue, der skal bygges sammen med det eksisterende KFUM’s Orlogshjem i Frederikshavn.

Med de 30.000 kroner fra Lions Sæby er der nu over 900.000 krone rpå byggekontoen, og derfor sættes byggeriet i gang.

- Udvidelsen t kommer til at betyde, at veteranerne kan være uforstyrrede i eget lokale. Samtidig kan orlogshjemmet benyttes af alle andre, som det plejer at blive brugt i åbningstiden.

- Det giver samtidig mulighed for at holde arrangementer, siger lederen af KFUMs Orlogshjem, Poul Nielsen, der også var med udner sammenkomsten på Flådestationen.

Poul Nielsen er allerede ved at drømme om, hvordan de nye kvadratmeter kan udnyttes bedst, og om der måske kan blive plads til et billardbord.

Førsteprioriteten er dog, at veteranerne nu får deres eget mødested i Frederikshavn lige overfor Søværnets Skole.

Det er snart to år siden en gruppe veteraner rettede henvendelse til Poul Nielsen, fordi de gerne ville bruge orlogshjemmet som deres faste mødested.

I Frederikshavn har veteran og marinespecialist Alex Therkelsen arbejdet med på indsamlingen.

- Det er et sted, hvor der er ro og en atmosfære, som jeg aldrig har oplevet andre steder. Bare anden gang jeg kom derud, blev jeg genkendt og taget godt imod. Jeg bruger stedet til at møde andre tidligere soldater, hvor vi kan snakke sammen om vores oplevelser, siger Alex Therkelsen.

Etablering af veteranstuen betyder, at Orlogshjemmet udvides med 54 kvadratmeter.

Det har karakter af en havestue med et godt lysindfald men er samtidig isoleret til helårsbrug.

Projektet rummer også en trappelift således at adgangsforholdene sikres for eventuelle kørestolsbrugere.

Ud over Lions Sæby har mange fonde givet tilsagn om deres støtte til projektet.

De største bidragydere er Orients Fond, Roblon Fonden, Konsul Georg Jorks Fond, Foreningen Østifternes Fond, Heinrich og Laurine Jessens Fond, Det Obelske Familiefond samt Spar Nord Fonden.

Det planlægges at Veteranstuen kan indvies til Flagdagen 5. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...