Undervisningsministeret har netop givet grønt lys for stx-uddannelse - Maritim Student. Dermed bliver Frederikshavn Gymnasium eneste uddannelsessted i Danmark, hvor den uddannelse er mulig

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Gymnasium vil fra næste år som eneste uddannelsesinstitution i hele landet tilbyde en fireårig maritim stx-uddannelse.

Undervisningsministeren har netop godkendt ansøgningen, og det betyder at Frederikshavn Gymnasium over de kommende fem år som et forsøg vil kunne tilbyde en stx-uddannelse, der ud over sit maritime afsæt også sikrer, at eleverne vil kunne kaste sig ud i en universitetsuddannelse efter endt eksamen.

Gymnasiet kalder selv uddannelsen for Maritim Student og den oprettes i et tæt parløb med det maritime uddannelsescenter

Den nye uddannelse vil give eleverne adgang til universitetsverdenen.

Gymnasiets egne forventninger er, at 80 procent af de, der søger uddannelsen, kommer udefra - altså uden for region Nordjylland.

Derfor arbejdes der også intenst på at skabe et solidt efterskolemiljø på Martec Skolehjem på Kragholmen.

Til at styre den del af man ansat projektleder Niklas Knokgård, der kommer fra Martec.

- Det er vigtigt at eleverne får en base, der fungerer for dem - en base med medspil, samvær og lektiehjælp, hvis det er vigtigt, siger uddannelsesleder Jan Bjeldbak, der understreger, at samarbejdet med erhvervsliv og foreningsliv allerede fungerer optimalt.

- De er klar til at løfte, så nu mangler vi bare at eleverne står klar 1. august, siger uddannelseslederen.

Gymnasiet har inviteret foreningerne, klubber og erhvervsliv til et kick-off møde i februar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...