SÆBY: En kold østenvind 4. januar kunne ikke holde borgmester, byrådspolitikere, naboer og et stort opbud af pressefolk fra at møde op for at markere opstarten af udvidelsen af Sæby Havn.

Borgmester Birgit S. Hansen sagde i sin tale, at spadestikket markerer, at vi nu opfylder ønsket om en udvidelse af Sæby Havn.

- Vi investerer i fremtiden. Vi investerer i at gøre Sæby Havn endnu mere attraktiv. Fra nord til syd tegner Frederikshavn Kommune sig for 105 kilometer kystlinje. I vores kommune lever vi af, med og ved havet.

- Vi lever ikke kun af havet rent erhvervsmæssigt. Vi er vilde med at leve livet langs kysten og ved vores havne.

- Vi holder af at dyrke sport og aktiviteter i og ved havet.

Kommunen startede lidt i det små med planlægningen – med en bette udvidelse, men havnens brugere ville mere.

- Frederikshavn Kommune udvider Sæby Havn for godt 60 millioner kroner.

- Det gør vi, fordi havnen er et sted der tiltrækker, et sted vi gerne vil være, og ikke mindst fordi gode folk for fire års siden kom med de første planer og ideer for en udvidelse.

Erhvervsforeningen, turistforeningen, borgere og ansatte har trukket igennem og havnefoged Birger Isaksen blev rost for hans indsats.

- Rigtigt mange elsker dette sted. Rigtigt mange har en mening. Og alt det tilsammen – gør vi nu står her og skal i gang – for alvor!

Venteliste på bådpladser

- De lokale holder af og bruger deres maritime samlingspunkt og Sæby Havn er en attraktiv destination for mange lystsejlere fra nær og fjern.

- Så mange, at ventelisten er lang, og efterspørgslen på nye typer bådepladser er stor, oplyste Birgit S. Hansen.

-Vi vil gerne styrke Sæby som bosætningsby og vi bygger de store linjer, der gør det muligt for at andre at være med til at udforme detaljerne og faciliteterne.

Og til at være med til at skabe liv på havnen, det er der i lokalområdet allerede kræfter, der har lyst til.

- Det er også derfor erhvervsforeningen har trukket et stort læs her – de og vi ved, at denne investering er med til at tiltrække investeringer.

Det betyder også omsætning og arbejdspladser. Vi tror på fremtiden. Sæby er en rekreativ havn. Det betyder, at der både i og omkring havnen er plads og muligheder for at skabe endnu mere aktivitet og attraktivitet.

Vandsportens Hus

- Mulighederne skaber vi sammen. Det har de fem foreninger, der har en ambition om at bygge Vandsportens Hus, fået øje på.

- Det er et spændende projekt, vi fra kommunen bakker op om. Det er de fem foreninger der skal gå med den, men vi er lige bag jer, understregede borgmesteren.

- Det er vi også, når der kommer andre investorer og vil investere i dette fantastiske sted.

- Vi skal udvikle, udvide og skabe fælles rammer, der giver flere muligheder for hygge, leg og vandsport – især for børnene og de unge, men også for alle andre borgere og gæster. og jeg ved, at vi allerede er i gang med at snakke med skolerne om at se mulighederne i havnens nye faciliteter – både i undervisningen og i fritiden.

Lokal forankring

- Sejladsen her til har været lang og med en vis bølgegang undervejs. Sådan er det, når vi ikke er alene på broen. Men hellere grundigt og godt end hurtigt. I perioder har sæbynitterne nok tænkt, at det ikke blev til noget. Men der har været arbejdet med projektet konstant for at afstemme krav og forventninger, og det er lykkedes at få skibet i havn.

Udvidelsen af Sæby Havn har lokal opbakning, og vi har kun modtaget positive tilkendegivelser.

Det er det bedste fundament at bygge en ny, større og bedre udgave af den havn, vi alle holder så meget af.

Birgit S. Hansen sluttede sin tale med at ønske tillykke og tak til alle der har bidraget indtil nu.

Formand for Teknisk Udvalg Karsten Thomsen nævnte i sin tale Sæby Havns forvandling fra erhvervs- og fiskerihavn til nutidens fritidshavn. Og som borgmesteren var han ikke i tvivl om, at havneudvidelsen ikke kun vil blive et kæmpe trækplaster for Sæby, men hele kommunen.

Han forberedte entreprenørfirmaet CG Jensen A/S på, at de under byggeperioden ville blive kigget over skuldrene, ikke kun af interesserede sæbynitter, men også af Teknisk Udvalg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...