Kommunens Park & Vej har udviklet en GPS-løsning, der giver langt færre sammenstød med sten og stubbe, når græsset skal klippes

SÆBY: Græssæsonen nærmer sig, og det betyder, at medarbejderne hos Park & Vej er gået i gang i gang med den helt store forårsklargøring, så både græsklippere og mandskab er klar, når græsset begynder at gro.

Den store forårsrengøring er også nået til græsrabatterne uden for byzonerne.

- Vi har rendegravere og traktorer med vogn til at køre rundt i hele kommunen, hvor de samler sten op fra vejrabatten, så græsklipperne ikke kører ind i dem til sommer, fortæller afdelingsleder Peter Nielsen.

Du har sikkert også oplevet, at landmanden kører rundt på sine marker og samler sten ind. Hvert forår dukker der nemlig nye sten op af jorden, og det skyldes vinterens vejr.

Det er gentagne forløb af frost og tø, som sender stenene op mod jordens overflade nedefra.

Det har været en stor udfordring for afdelingen, at græsklipperne kører på sten og stubbe, hvilket resulterer i skader på maskinerne, behov for ekstra reservedele og ekstra mandetimer.

- Derfor har vi udviklet en GPS-løsning, hvor medarbejderne direkte fra førerhuset kan registrere, hvis de ser sådan en udfordring i græsset.

- Registreringerne bliver sendt til en kollega, der samler alt data og lægger det ud på medarbejdernes tablets.

- På den måde har vi skabt et digitalt kort, der gør det nemmere for os at udføre vores arbejde – både når der skal klippes græs, og når vi skal klargøre området til sæsonen, fortæller Peter Nielsen.

Det er dermed også det digitale kort, som rendegravere og traktorer følger, når rabatterne skal ryddes.

Medarbejderne slår rabatterne om sommeren, og det er her, de opdager forårets nye sten og stubbe.

Stubbene stammer fra de træer, som er blevet fældet af hensyn til trafiksikkerhed.

- Det fungerer sådan, at når vores græsklippere opdager en stub eller sten, trykker de på GPS’en, som registrerer, hvad de ser, og hvor vedkommende kører. Det bliver efterfølgende lagt ud på det digitale kort, så kollegaerne nemt kan køre ud og opsamle sten eller stubfræse til foråret, inden græssæsonen for alvor begynder.

. Det har betydet, at vi undgår skader på maskiner og dermed en reducering i indkøb af reservedele, fortæller Peter Nielsen.

Løsningen har dermed resulteret i en drastisk nedgang i antallet af reparationer på græsklipperne, færre forsinkelser og en økonomisk gevinst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...