SÆBY: Når familien Rytter skal dyrke fællesskabet, så sker det på gokartbanen. Brødrene Milan og Silas Rytter på 12 og 13 år har overtaget deres fars passion for racerløb, og i år er de danske gokartbaner skiftet ud med de større, tyske baneanlæg. Der skal nemlig både være plads til fart - og hygge.

- Alt det her er ét stort familieprojekt, og uanset hvor godt eller skidt det går på banen, så gør vi det for at have en masse gode timer sammen. Vi kører afsted i løbene i en autocamper og har en masse små eventyr på den måde, fortæller drengenes far, Christian Mørup Rytter, som selv har dyrket motorsporten på de danske racerbaner.

For snart fem år siden introducerede den oktangale far så sine to sønner til gokartsporten - naturligvis på den bane, hvor en vis 9-dobbelt Le Mans-vinder satte sine første dækspor med gokarten for mange år siden: Mou Gokartbane. Og siden er det faktisk kun gået i én retning: Fremad.

Først i det danske Rotax-mesterskab, og siden foråret i Tyskland.

Ved den seneste afdeling af det tyske Rotax Max Challenge som blev kørt på Genk-banen i Belgien var det nemlig de to danske drenge som var absolut hurtigst i træningerne.

Desværre blev løbsresultatet ikke lige så flot, men manglende erfaring med dæktryk i de høje sommertemperaturer kostede på hastigheden.

- Det lærte vi til gengæld en masse ved, så det skal nok komme godt tilbage, forsikrer far, teamchef og chauffør Christian, som til gengæld nyder hvordan de to sønner trives med de udenlandske konkurrenter:

- De hygger sig og oplever rigtigt meget. De møder kørere fra mange andre lande, og der bliver snakket og grinet på tværs af teams og landegrænser.

Silas høstede to femtepladser i Genk mens lillebror Milan kørte sig til henholdsvis syvende og niendepladsen i weekendens to finaler. Undervejs nåede de begge at slutte i toppen af de indledende heats.

Det er ikke billigt at dyrke gokartsporten, og flere lokale virksomheder har allerede givet Rytter-brødrene deres opbakning. Midt på sæsonen kom dog en stor håndsrækning, da Salling Group har valgt at yde brødrene et hovedsponsorat. Det er en kæmpe hjælp mod næste sæson, som kommer til at foregå i Rotax Max Challenge - Euro Trophy; det højeste europæiske mesterskab for Rotax-gokarts.

- Drengene vil gerne prøve kræfter med klassen, og med støtten fra sponsorerne skal vi se hvad der kan læres fra de allerbedste.

Faktisk regner vi med at køre det sidste løb i Euro Challenge i år som forberedelse til næste år, så det varer ikke længe før de får første forsmag på det, forklarer Christian Mørup Rytter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...