Veneklinikken på sygehuset bruger en mere skånsom behandlingsmetode og det betyder, at flere kan hjælpes

SÆBY: Veneklinikken på sygehuset i Frederikshavn benytter sig i dag af en ny behandlingsmetode, som er mere skånsom for den person, der lider af åreknuder.

Tidligere blev åreknuder typisk behandlet ved operation, hvor kirurgen skar op, trak venen ud og fjernede den syge del.

En sådan operation er altid forbundet med visse risici.

Derfor fik nogle patienter nej til operation, fordi risikoen for komplikationer var for stor i forhold til patientens gevinst ved operationen.

Men med en ny behandlingsmetode i form af varmekatetre, som bliver ført ind gennem få stik i benet fremfor en åben operation, er risikoen langt mindre.

Det betyder, at klinikken kan hjælpe og behandle 25 procent flere, men veneklinikken oplever stadig patienter med store gener, som ikke er klar over de nye behandlingsformer.

Konsekvensen er, at de derfor går i årevis med smerter og sår, der ikke heler. Det er selvfølgelig værst for den enkelte, men det kan også vise sig at være en bekostelig affære for samfundet i form af hjemmeplejebesøg, sårambulatorier eller sygemeldinger.

I dag klares 80 procent af behandlingerne med varmekateter og i lokalbedøvelse.

Det betyder patientens sygemelding efterfølgende er gået fra typisk helt op mod to uger til kun 1-2 dage, og samtidig er risikoen for infektioner er langt mindre.

Klinikken behandler patienter fra hele Region Nordjylland og får omkring 1500 nyhenvisninger årligt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...