SÆBY: For fem uger siden fik Mick Knive Anderson og Marcus Rønnest idéen til at starte en forening for stand-up-padlere.

Nu er foreningen en realitet, og den har allerede fået 45 medlemmer.

Der er blevet valgt en bestyrelse, og med hjælp fra havnefoged Birger Isaksen, har den fået stillet en ledig bygning på Sæby Havn til rådighed. Hér har medlemmerne indrettet et klubhus.

Få meter derfra er der sat en flydebro, der gør det let at komme i vandet fra havnebassinet.

SUP Sæby, som foreningen hedder, er godkendt som forening af Frederikshavn Kommune. Bestyrelsen søger nu forskellige fonde for at få midler til indkøb af board, paddel, våddragter, støvler og redningsveste, der stilles til rådighed for medlemmerne. Hver mandag aften er der træning i et par timer svømmebadet, hvor man øver grundlæggende teknikker for manøvrering af bordet samt selvredning.

Det første positive resultat af fondsansøgninger resulterede i at Lasse Stidsborg dukkede op på havnen for at overrække to boards til en værdi af 10.000 kroner.

Som inkarneret sportsmand nøjedes Stidsborg ikke med sige værsgo - han skulle også lige prøve om gaven fungerede. Det var første gang han skulle holde balancen og padle samtidig, men han klarede den.

Formanden for SUP Sæby - Mick Knive Anderson - er vildt begejstret for den flyvende start klubben har fået.

Selv om vandet nu bliver koldere, kan vi - med den rigtige påklædnin - stå på vores paddle-board indtil der kommer is på vandet, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...