Pinse bliver et eldorado for jazz-elskere

SÆBY: Jazzfestivalen i Sæby har udviklet sig til en fast tradition i pinsedagene.

Et flot opbud af 27 bands og solister optræder med et meget varieret program i jazzens mange changere, som bliver fremført på ti forskellige lokaliteter i byen i dagene 7. til 9. juni.

Jazzfestivalens prolog indledes dog allerede torsdag den 6. juni, hvor ”The Duo” giver koncert i Retfærdigheden. Herefter slås takten med både stikker og whiskers, hvor 27 meget forskellige og spændende bands og solister giver den gas over de næste tre dage.

Programmet byder på jazz for enhver smag, fra nye fortolkninger til de traditionelle evergreens. Der er også tænkt på børnene, der bliver inddraget i en humørfyldt og energisk musikoplevelse.

En musiker / komponist på vej op, bliver påskønnet med talentprisen ”Jazz Clasher”. Og de, der vil vide mere om jazzmusikkens forunderlige verden har mulighed for at deltage på workshop.

Traditionen tro går The Drunken Brothers Brass Band i spidsen til årets Jazz-Parade igennem byen, med start lørdag klokken 11.00 fra Det Glade Ishus på havnen, for at slutte på Torvet.

Når paraden når Sæby Torv, vil de få en flot musikalsk modtagelse af Barfoeds Jump Band, der spiller op til liv og glade dage med en skøn blanding af jazz, swing og blues - ”Let the good times roll” klokken 10.30 til 14.00 og klokken 14.30 overtager Stokken Veterankorps scenen på torvet. Det norske orkester spiller publikumsvenligt musik i forskellige genrer. Bandets dirigent besøgte Sæby Jazzfestival sidste år og blev så begejstret, at orkesteret selvfølgelig skulle spille med i år.

Omdrejningspunktet for festivalen er det store telt på Sæby Havn, men ellers er pinsejazzen i Sæby kendt for, at musikken bliver spredt ud i hele byen, med hjælp og opbakning fra Klostergydens Fisk, Sæby Glaspusteri, Retfærdigheden, Sæby Museum, Lanternen, Sæby Handelsstandsforening, Elværket Pindborggade, Pension Åhøj og Sæby Søbad.

Festivalen rammer bredt uanset om man er til fest og fællessang med høj cigarføring, iført solbriller eller blot vil nyde en stille intensiv melodisk stund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...