Masser af håndarbejde til mennesker i nød

ØSTERVRÅ: I snart ti år har mere end 20 damer fra Østervrå og omegn strikket til fordel for nødlidende i Letland, Rwanda og Burundi.

Østervrå Frikirke sørger for, at de mange lune kreationer bliver samlet og sendt af sted.

To gange om året er damerne samlet i Østervrå Frikirke for at aflevere de fine, farverige kreationer, der kommer til at gøre gavn for mennesker i nød.

De varme tæpper, trøjer, vanter, huer og sokker pakkes i kasser og sendes to gange om året med et fragtfirma til en samarbejdende kirke i Letland, der sørger for at det kommer ud til hjemløse, handicappede og fattige.

Damerne strikker også små bomuldstrøjer med huer til. De kommer med i kufferten, når danske mænd og kvinder besøger projekter i de to Mellemafrikanske lande Rwanda og Burundi.

- I alle årene er det lykkedes at sende hundredevis af små trøjer, der afleveres på lokale fødeklinikker eller i kvindegrupper, som Baptistkirken i Danmark støtter og udvikler, fortæller Susanne Andersen fra Østervrå Frikirke.

Hun er selv blandt de 14 kvinder, der til oktober skal på et ti-dages dage langt besøg, og med sig i kufferterne har de trøjer og huer, der netop er afleveret i kirken.

- Jeg besøgte de to lande for 11 år siden, så det bliver et spændende gensyn både med mennesker, kirker og den smukke natur.

Glødende pinde

At strikkepindene nærmest har været glødende vidner den seneste aflevering om. Her kom damerne med 13 tæpper, 28 par sokker, seks par vanter, 136 huer og 257 trøjer. Strikket med stor fantasi og kærlighed til nødhjælpsarbejdet.

To af damerne er meget ihærdige. Conny Jensen har strikket godt 500 trøjer og Lis Boelskifte knap 500 trøjer gennem de år, de har været med - det er ca. én om ugen!

- Jeg vil dog gerne pointere, at alle kan være med og to trøjer er bedre en ingen, understreger Susanne Andersen. Nye strikkedamer er velkomne, de skal blot melde sig, og kan enten strikke efter egne opskrifter eller få én i kirken.

Mangler garn

Damerne betaler selv deres garn eller får det forærende fra familie og venner, der gerne vil støtte det gode formål, så hvis du har noget, du vil give til projektet kan det afleveres i frikirkens lokaler hver torsdag mellem 16.30-21.00.

Forleden lå der to små bomulds-babytrøjer ved kirkens sidedør, de kommer selvfølgelig med, når turen går sydover. - Sådan overraskes man den ene gang efter den anden, slutter Susanne Andersen, der ser hvordan strikkerierne både bringer glæde hos damerne, der strikker, hos kirkens repræsentanter, der modtager gaverne og lige om lidt får hun de kvinder og babyer at se, der får glæde af trøjerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...