Den 1. og 2. august var det planlagt at afholde ”Glade Sommerdage” med kaffe og kage samt musikledsagelse i den traditionsrige Clasens Have. De to arrangerende foreninger, Sæby Museumsforening og Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn har i sidste øjeblik valgt at aflyse arrangementet.

Næstformand i Saltlandet, Holger Almholt oplyser, at det sker dels for frygten for Coronasmitte og da der skal være siddepladser til alle, mangel på cafestole og -borde.

I Herman Bangs tid hørte haven til Clasens Hotel i Algade og her foregik Bangs roman ” Sommerglæder”. Glade Sommerdage var et stort og populært arrangement, som afholdtes i flere år i og ved Museumshaven, og hvori deltog bl.a. udklædte skuespillere fra Sæbyscenen. Arrangementet fik kommunal støtte og ophørte ved kommunesammenlægningen i 2007.

Inspireret af Glade Sommerdage startede de to foreninger nogle år senere med kaffeservering to dage i august. Flere af gæsterne udtrykte ønske om musikledsagelse til kaffen og den hjemmelavede lagkage for at genskabe noget af stemningen fra dengang Herman Bang og Gustav Wied besøgte haven. Det lykkedes os at overtale nu afdøde landsretssagfører Erling Mehlsen og fhv. erhvervschef Helge Wittrup til at underholde på henholdsvis tværfløjte og keyboard. Det medvirkede til at trække flere besøgende i årene 2014-15 og -16.I de følgende år har vi fået aftaler med lokale amatørmusikere og her i 2020 var det aftalt, at Disharmonisterne ville stille op med 6- 8 medlemmer.

-Vi har fra museet modtaget de relevante retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og naturligvis fulgt smittens udvikling tæt de sidste par uger. Der var for nylig et ægtepar fra Lyngså, som var smittet med Corona og desuden en ansat på et plejehjem i Dronninglund. Vi overvejede det nøje og mente nok, at vi kunne afvikle arrangementet forsvarligt, men besluttede så, at risikoen var for stor, understreger Holger Almholt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...