De blå baptistspejdere er i fuld vigør

ØSTERVRÅ: De blå baptistspejdere i Østervrå er kommet rigtig godt i gang med efterårets aktiviteter – spændende ting for både store og små.

Spejderne har haft en del rejseaktivitet både af længere og kortere varighed.

I september havde Danske baptistspejderes korpsråd inviteret spejdere fra hele landet til en fælles dag på Fyn, hvor der var arrangeret spejderløb i byens zoologiske have. Østervrå-spejderne havde en dag med spændende udfordringer på tværs af spejdergruppe fra hele landet, så den lange rejse, var det hele værd.

Lidt mere lokalt har de ældste spejdere bl.a. været på stranden og på skovtur, hvor de har lavet lækker mad over bål. Helt lokalt har de afviklet et bankrøverløb, som går ud på at en gruppe agerer pengetransport, og skal få så mange penge ”hjem” til banken, udenom ”bankrøverne”-gruppen, som muligt.

De yngste spejdere har bl.a. selv lavet sværd, udforsket kroppens sanser gennem kimslege, og så har de været på opdagelse i efterårsnaturen, hvor de bl.a. samlede kastanjer, som efterfølgende blev forvandlet til fantasifulde dyr.

Politi

Alle spejdere tog her i oktober turen til politistationen i Frederikshavn – et virkelig interessant besøg, hvor spejderne hørte om, hvad politiets opgaver er både på og udenfor stationen.

Politiassistent Hein Nielsen, der også er en del af SSP-samarbejdet, viste gæsterne fra Østervrå rundt.

- Vi fik lov til at se og røre ved nogle af politiets arbejdsredskaber, som f.eks. håndjern, pistol, stav og peberspray, fortæller spejderleder Anne Hvid Lunde, og rigtig sjovt var det, at vi fik hilst på en tidlig spejder, som var på vagt samme aften.

Både det udvendige og indvendige af en politibil fik spejderne også set, lige efter at de havde prøvet at være lukket inde i en døgncelle – heldigvis kun i ganske kort tid.

- Det var en vildt spændende tur, som bestemt også blev en ekstra god oplevelse med en meget engageret og smilende rundviser, siger Anne Hvid Lunde.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...