Stor interesse for at få mere at vide om historiske landbrugsbygninger

SÆBY: I 1999 begyndte ægteparret Ninna og Erik Olsen at indsamle gamle gårdbilleder fra de otte sogne som udgjorde den gamle Sæby Kommune.

De vurderede at billederne kunne have offentlighedens interesse hvorfor de begyndte at udstillede de mest interessante.

Den 7. og 8. september i år kunne Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn som Ninna Olsen er formand for således fejre et flot 20-års jubilæum for en traditionsrig udstilling af gårdbilleder.

Bestyrelsesmedlem Dorte Jernberg glæder sig over at omkring 90 viste interesse ved at besøgte udstillingen i Musikhuset.

De besøgende kunne ud over at betragte et halvt hundrede billeder af gårde og husmandssteder i alle størrelser også læse og høre om historien bag mange af ejendommene.

Som ved tidligere års udstillinger møder der også folk op som har boet på gårdene og kan fortælle interessante historier om livet på netop deres går og livet på landet i almindelighed.

Der kom overraskende også flere yngre mennesker som havde købt hus beliggende på arealer udstykket fra gårde, der i dag er blevet jævnet med jorden, men som vi stadig har billeder af, siger Dorte Jernberg.

Udstillingen blev også brugt til at få tegnet medlemskab af Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn, der i dag tæller 150 medlemmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...