100.000 kroner går til til mennesker, der hjælper andre til et bedre liv - Arndt Hüttel er et fremragende bud

SÆBY: Helt i stå ville det ikke gå, men Nordjylland - og Danmark - ville være et andet sted, hvis det ikke var for alle de frivillige, der hver eneste dag året rundt bruger en større eller mindre del på at gøre noget for andre.

For uden de frivillige ville der ikke være nogen træner til de mindste fodboldspillere, ingen besøgsvenner til de ældre og ingen gratis advokatrådgivning til dem, der ikke har råd til at betale selv.

De frivilliges store indsats bliver ikke altid påskønnet efter fortjeneste, og det er lige præcis derfor, at den NORDJYSKE Initiativpris blev stiftet i 2015.

Prisen - som NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond står bag - gives som anerkendelse til ildsjæle, frivillige eller initiativtagere, der uegennyttigt gør en indsats for andre og derved styrker fællesskabet i Nordjylland.

Kandidatfeltet er som altid bredt og det er nu priskomiteens opgave at udpege tre nominerede.

Modtageren af prisen får 100.000 kroner, og de to øvrige nominerede modtager 10.000 kroner hver.

Der har, siden prisen blev indstiftet i 2015, hvert år været flere end 100 kandidater indstillet til prisen.

Arndt Hüttel var blandt de indstillede første gang i 2015 - og han er også helt naturligt med i feltet år.

Og det er ikke uden grund for når man i Frederikshavn eller Sæby siger Arndt, så vil første replik uvilkårligt være: ”Hvordan har han det?”

For alle spørger til ham, og sandt at sige har han ikke stået forrest i køen, da det gode helbred blev delt ud.

Og næste replik lyder: Hvad har han gang i nu?

For trods helbredsudfordringer er han uafladeligt i allerhøjeste gear for at være til gavn i en eller anden sammenhæng - for at skubbe til projekter eller for at stoppe urimeligheder.

Derfor behøver man kun at sige Arndt, så ved alle, at det er Arndt Hüttel Sørensen, tidligere Toyotaforhandler, man taler om.

Arndt Hüttel blev udlært automekaniker hos Hjallerup Motor Compagni og kom herefter til fa. Løkke Madsen i Aalborg. Men en generalstrejke i metalfaget sendte ham ud af byen, og ved forskellige lykkelige sammentræf blev det til Danfoss på Als.

Det eventyr bragte ham videre til København og herfra til Frederikshavn hvor han fik ansættelse hos Volvoforhandler Lennarth Karlborg.

Senere blev det Mazda’erne hos autoforhandler Martin Jespersen inden Toyota Danmark kontaktede Arndt og fik ham til at oprette en afdeling i Frederikshavn.

I 1997 valgte Arndt Hüttel pensionisttilværelsen.

Han havde siden 1985 været kræftramt, men var kommet godt fra det, så det var måske naturligt, at han nu gik i brechen for Kræftsagen.

Men ikke nok med det.

Hver gang der var anledning til at gøre noget for Sæby eller Frederikshavn, lagde han ideer en masse på bordet.

Erik Mortensen Museum. Redning af Plakatsøjlen. Organisering af vedligeholdelsen af offentlige toiletter på Sæby Nordstrand - og meget andet

Så blev det ”Stafet for Livet” til fordel for Kræftens Bekæmpelse, der kom i fokus, da han og Inge havde oplevet arrangementet på Djursland.

En idé, der kommer fra USA, og som i år for tiende gang blev gennemført med succes i Frederikshavn i 2018. Det er ikke få indtægtsgivende ideer, han har leveret til disse arrangementer.

Om Arndt vil være blandt de tre nominerede er som sagt op til priskomiteen at afgøre..

Priskomiteen består af projektleder Klaus Bysted, bestyrelsesmedlem i AaB A/S Lynge Jakobsen, professor på Aalborg Universitet og bestyrelsesmedlem i NORDJYSKE Holding Anne Marie Kanstrup samt chefredaktør Lars Jespersen og medieredaktør Karin Pedersen, NORDJYSKE Medier.

Prisoverrækkelsen finder sted ved et arrangement hos NORDJYSKE Medier i Aalborg Øst torsdag 14. marts

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...